Ana Sayfa Tarım ve Hayvancılık 4 Nisan 2022

YÜZDE 75 HİBEYLE 500 TON TOHUM DAĞITILDI

Tarıma destek üreticiye destek motto su ile kurum ve kuruluşların detekleri her bölgede artmaya devam ediyor son olarak “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kırıkkale Valiliği tarafından desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, tarım ve gıda gönüllüğünün sürdürülmesi gerektiğini belirterek artan nüfus için daima üretimin şart olduğunun altını çizdi.

Toplantıya katılarak çiftçilere hitap eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ise tarımla uğraşmanın bir ülkenin kalkınması için en önemli olgu olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Tarımla uğraşmak düşük gayri safi milli hasılalara sahip olan milletlerin meşguliyetiymiş gibi algılanan bir yanlış algılama var. Bu doğru bir algı değil. Tarım çiftçi için, vatandaşımız için bir kaygı olmamalı. Tarım aslında doğru üsulüne göre yapılırsa bir zenginleşme metodolojisi olarak kabul edilmelidir. Dünyanın gelişmiş ülkeleri tarımla en çok uğraşan ülkelerdir. Biz de tarımı bir tarafa bırakmayacağız. Layıkıyla yapmaya çalışacağız. Dünya çok hızlı bir şekilde büyüyor. 1800 yılların ortalarında 1 milyar nüfusa ulaşmışken, şimdi 8 milyara kadar çıktı. Ülkemizin çevresinde ki uluslararası güvenlik problemleri sayesinde tarım fiyatlarında dalgalanmaları hepimiz görüyoruz. Tarımla uğraşmak bir millet için hem kalkınma vesilesidir hem de milli güvenlik ve stratejik bir olgudur. Şimdi biz de bu çerçevede hem Valiliğimizce hem de Tarım Bakanlığının bu projeye destek olmasıyla beraber, yaklaşık 3.5 milyon liralık bir bütçeyle, vatandaşımıza yüzde 75 hibe vererek ve stratejik ürünleri de belirleyerek bir tohumculuk desteği faaliyetine başladık. Bu münasebetle 123 üreticimize 10 bin 500 kg kadar çörek otu, 125 üreticimize 10 bin kg kadar kuru fasulye tohumu, 150 üreticimize 1750 kg kadar yağlı ay çekirdeği tohumu, 300 üreticimize 150 bin kg kadar makarnalık tohum, 650 üreticimize de 300 bin kg kadar bisküvilik buğday tohumunu çiftçimizle buluşturmaya gayret edeceğiz. Burada tarım arazilerinin mümkün olduğu kadar etkin ve optimum kullanılmasına önem veriyoruz. Bu faaliyetimizle beraber 500 bin kg tohum, 30 bin dekar alanda usülüne uygun bir şekilde kaliteli bir şekilde ürüne dönüşecek. Geçen sene bölgemizde çok önemli kuraklıklar yaşandı ama bu sene yağan bereketli yağışlarla beraber ben çiftçimize hayırlı bereketli kazançlar diliyorum ve emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından Tohum Dağıtım Törenine geçildi. Vali Tekbıyıkoğlu tören alanında ve tohum yüklü kamyonlardan çiftçilere tohum çuvallarını vererek, mahsullerinin bereketli olmasını diledi.

Tohum Dağıtım Törenine, Vali Yardımcısı Ahmed Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, STK temsilcileri, çiftçiler ve kurum müdürleri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil