Ana Sayfa Dünya, Gündem 5 Nisan 2022

ZELENSKİ DÜNYAYA YAŞANAN KATLİAMI ANLATACAK

Ukrayna- Rusya savaşında 41. güne girildi. Müzakere masalarında henüz somut bir sonuç elde edilemezken, Rusya’nın askeri harekatı durduracağını açıkladığı gün dünya Kiev’e 37 km uzaklıkta bulunan Buça kentinden gelen görüntülerle şoka uğradı.

Onlarca sivilin elleri arkadan bağlanmış ve kafalarından vurularak öldürülmüş cesetleriyle dolup taşan Buça’da yaşanan katliam dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski dün kente giderek incelemelerde bulundu.Rusya’nın soykırım girişiminde bulunduğunu ve Buça’daki görüntülerin kanını dondurduğunu ifade eden Zelenski, “Müzakereler, Rusya bu saldırganlığını sürdürmeye devam ederse daha da zor hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) hitap edecek. Sivil ölümlerinin gerçekleştiği Ukrayna’nın Buça kentini ziyaret eden Zelenski’nin BMGK’nin Ukrayna oturumunda video konferans ile konuşacağı belirtilen paylaşımda “İngiltere, Konsey başkanlığı sırasında Rusya’nın savaş suçları hakkında gerçeğin duyulmasını sağlayacak. Putin’in savaşını ve gerçeği açığa çıkaracağız” ifadesine yer verildi.

Kaynak:sondakika.com

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil