Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 11 Nisan 2022

TARIMA DESTEK’DE İLK ADIM FAİZSİZ KREDİ…

Türkiyede tarım ve hayvancılık la uğraşan  Üreticilerin yem, motorin, tohum ve gübre gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamaları için öncelikle faizsiz kredi desteğine ihtiyaç duymaktalar.

Tarımsal ürünlerin ekim ve yetiştirme döneminde çiftçilerin tohum, yem, motorin, gübre gibi her türlü tarımsal girdi ihtiyacını kaliteli, güvenilir ve uygun kredi imkânlarına ulaşabilmesi ile mümkün olabilmekte .

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından çiftçilere sulama, enerji ve kredi konusunda önemli müjdelerinin olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ,Hazine faiz destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz. Böylece çiftçilerimizin finansmana erişimini de kolaylaştırıyoruz.” diyerek çiftçiye müjdeyi vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Çiftçilerimize hazine faiz destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz. Böylece çiftçilerimizin finansmana erişimini de kolaylaştırıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımız bu süreçleri yakından takip ederek neticelendirecektir. demişti.

Ana Muhalefet Partisi CHP nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada da üreticiye 2 yıl faizsiz kredi verilmesi gerektiğini söylemiş Kılıçdaroğlu,açıklamasında  tarımın artık stratejik bir sektör olduğunu kaydederken Pandeminin, tarımı olmayan gelişmemiş bir ülkenin bir şekliyle açlığa mahkum olabileceğini gösterdiğini anlatırken “Toprağımız, suyumuz, güneşimiz, çalışkan insanlarımız var. O zaman biz neden buğdayı, arpayı, mercimeği, pamuğu, canlı hayvanı, eti dışarıdan getiriyoruz üreticileri ve yetiştiricileri desteklersek sorunu kökten halledebiliriz  dedi

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil