DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21032610.45351%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Geri Ödemesiz Para Verilecek !

Geri Ödemesiz Para Verilecek !

ABONE OL
28 Nisan 2022 15:24
Geri Ödemesiz Para Verilecek !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla devlet tarafından sürdürülen önemli teşvik politikaları bulunuyor. Özellikle son 2000’li yıllarda tarım ve hayvancılık üretiminde düşen rakamların yeniden arttırılabilmesi amacıyla çiftçilere yönelik devletin sunduğu ücretsiz destekler bulunuyor. Devletin çiftçilere sunduğu ücretsiz destekler ile çiftçi yatırımlarını yapabiliyor. Çiftçilere hibe sağlayan bu destek programları her yıl açıklanıyor. İşte 2022 çiftçilere ücretsiz destek programlarının ayrıntıları!

HaberTekno da Gökhan YALÇIN’nın haberinde “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2022 yılı boyunca çiftçilere sunulacak destek programlarından birisi de toprak analizi desteği oldu. Geçtiğimiz yıllarda da Tarım Bakanlığı tarafından verilen toprak analizi desteği ile tarım alanlarındaki üretimin daha verimli ve daha yüksek performanslı olmasının sağlanması hedefleniyor. Toprak analizi en uygun olan tarım alanlarının belirlenmesi ve bu tarım alanlarına göre en uygun olan ekin ürünlerinin tespiti noktasında büyük bir önem taşıyan bir analizdir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen toprak analizi desteği 50 dekar ve üzeri tarım arazileri için sağlanmaktadır. Böylelikle 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her 50 dekar tarım arazisi için analiz başına 40 TL tutarında destek sağlanmaktadır.

Küçük Çiftçi Ailelerin Desteklenmesi Ödemesi
2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemelerinin arasında özellikle küçük aile işletmeleri dikkat çekiyor. Küçük aile işletmesi olan kişiler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan iyi tarım uygulamaları desteği alabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iyi tarım uygulama desteği kategorisine göre değişecek şekilde dekar başına 10 TL ile 150 TL aralığında olacak şekilde ödeme gerçekleştirilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iyi tarım uygulama desteği küçük aile işletmeleri için dekar başına 100 TL olacak şekilde uygulanıyor.

Çiftçiye Mazot ve Gübre Desteği
Son yıllarda Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan en önemli desteklerden mazot ve gübre desteği 2022’de de sürdürülecek. Bakanlığın bu desteği kapsamında ekim yapılan ürün çeşidine göre değişecek şekilde dekar başına 25 TL ile 42 TL aralığında mazot ve gübre desteği verilmektedir. Ayrıca çiftçileri bu destekten yararlanabilmeleri için mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olması gerekiyor.

Kaynak:Habertekno

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!