Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 5 Mayıs 2022

ÇİĞ SÜTE ZAM GELDİ

Ulusal Süt Konseyi,1 Nisan-15 Mayıs dönemi için litre başına 5,70 TL olan çiğ süt referans fiyatını 15 Mayıs itibariyle (prim hariç) 7,50 TL olarak belirledi
Tarım Bakanlığı ise litre başına 1 TL destek primini 1 Mayıs itibariyle 20 kuruşa düşürdü
Ulusal Süt Konseyi resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle :

Bilindiği üzere 18.03.2022 tarihinde 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere  kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL/Litre olarak belirlenmişti.

15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 7,50 TL/Litre olarak belirlenmiştir.

Çiğ süt üretim maliyetinde önemli bir değişiklik olduğunda önümüzdeki süreçte piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacaktır.

Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında;

2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 10 Kuruş fark uygulanacaktır.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 TL olacağı bilgisi edinilmiştir.

ULUSAL SÜT KONSEYİ YÖNETİM KURULU

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK !

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil