Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Mayıs 2022

UKRANYA RUSYA SAVAŞINDA 72.GÜN

Ukrayna’nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde bulunan çelik fabrikasında çok sayıda Ukraynalı hala mahsur durumda. Fabrikada şiddetli patlamalar meydana gelirken, Rus güçleri yıkıntıya dönüşen kentteki son direniş noktasının kontrolunu da ele geçirmeye çalışıyor. BM de sivilleri tahliye etme çabasını sürdürüyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, siviller için emniyetli geçiş sağlamaya hazır olduklarını kaydetti ancak fabrikadaki Ukraynalı güçlerin silahlarını bırakması çağrısını yineledi. Kentteki son direniş noktası konumundaki fabrikada bulunan Ukraynalı savaşçılar, Rus askerlerle şiddetli çatışmalar yaşandığını bildiriyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı açıklamada, Mariupol ve Azovstal’daki siviller için üçüncü tahliye operasyonunun devam ettiğini bildirdi. BM, Kızılhaç’la ortak yürüttüğü çabalar kapsamında son bir haftada bölgeden 500’e yakın sivilin kaçmasına yardım etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil