Ana Sayfa Dünya, Gündem 8 Mayıs 2022

ZELENSKY 23 ŞUBATI İŞARET ETTİ : ÖNCE O GÜNE DÖNELİM

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Moskova kuvvetlerinin işgalden önceki pozisyonlarına geri dönmesinin ardından ülkesinin Rusya ile ihtilafı çözme konulu müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkesinin Moskova güçlerinin 24 Şubat’taki işgalden önceki konumlarına geri döndükten sonra Rusya ile olan anlaşmazlığın çözümüne ilişkin müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

“Bu geçici temas hatlarına veya ayrım hatlarına çekilmeleri gerekiyor.  Zelensky, medya mensuplarına verdiği demeçte.

Savaşın başlamasından bir önceki güne atıfta bulunarak, “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurmak için adım, 23 Şubat itibariyle duruma geri dönmek olmalıdır” dedi.
“Ukrayna halkı tarafından bir tür mini Ukrayna’nın başkanı olarak değil, Ukrayna cumhurbaşkanı olarak seçildim. Bu çok önemli bir nokta.”

BBC’nin haberine göre, 23 Şubat’taki duruma atıfta bulunulması, Ukrayna’nın Rusya ile barış yapmadan önce Kırım’ı geri almakta ısrar etmeyebileceğini gösteriyor.

Yarımada, sekiz yıl önce Rusya tarafından ilhak edildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki diplomatik diyaloğun yeniden başlatılması çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı, “Bütün köprülerimizi yıkmalarına rağmen, mecazi anlamda tüm köprülerin henüz yıkılmadığını düşünüyorum” dedi.

Ukrayna ve Rus heyetleri yüz yüze barış müzakerelerinin son turunu Mart ayı sonlarında İstanbul’da gerçekleştirmişti

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil