Ana Sayfa Gündem, Politika 10 Mayıs 2022

ANKETLER KİMİ İŞARET EDİYOR ?

Araştırma şirketlerinin seçim anketlerinde ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor,seçimlere 1 seneden biraz fazla zaman olmasına rağmen araştırma şirketleri düzenli olarak anketler yapmaya vatandaşın nabzını tutmaya çalışıyorlar.
Cumhurbaşkanı seçimlerinde kime oy verecek sorusunun cevabı ise anketlerde en çok merak edilen soru olmaya devam ediyor .
Cumhur ittifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ama Millet İttifakı henüz adayının ismini açıklamadığı için anketlerde bu sorunun cevabı birazda 3 bilinmeyenli denklem gibi sorulmaya devam ediyor
Öyleki anketlerde kime oy vereceksiniz sorusunun soruş şeklide biraz değişik oluyor Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunuz kime sorusu birazda aritmetik hesabı gerektiyor çünkü cevap 3 şıklı –
Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyunuz kime ?
a-Cumhur İttifakı adayı R.T.Erdoğan
b-Millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu ise yada
a-Cumhur İttifakı adayı R.T.Erdoğan
b-Millet ittifakı adayı İmamoğlu ise yada
a-Cumhur İttifakı adayı R.T.Erdoğan
b-Millet ittifakı adayı Mansur Yavaş ise
her ne kadar 6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet ittifakı bloğu adayımız henüz belli değil masanın 6 ortağı ortak belirleyecek desede görünen köy de kılavuz istemiyor Cumhurbaşkanının karşısına bu 3 isimden birinin çıkması muhtemel gibi.
Peki anketler bu konuda ne diyor ? araştırma şirketleri (rakamlar anket şirketlerinin ortalamalarına göre )partilerin oy dağılımına göre vatandaşın tercihi ile AK Parti birinciliğini korurken ( Yüzde 30,7) CHP (Yüzde 29,0) İyi Parti ( Yüzde 13,3) MHP: (Yüzde 7,5)
İttifaklarda ise Millet ittifakı % 6 lık bir farka sahip gözüküyor
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Vatandaşın en yüksek oranda tercih ettiği ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cumhur Başkanı Erdoğan seçimlerde Millet ittifakının adayı olarak Kılıçdaroğlunu çıkarırsa sandıktan galip çıkması muhtemelken Rakibi Mansur Yavaş Olması halinde oyları tehlikeye giriyor ama bilinen bir gerçekte varki anketler tahminden öteye geçmezken en doğru kararı sandık önüne gelen ve son sözü söyleyecek olan vatandaş belirleyecek

Haberimize konu olan rakamlar Aksoy,Avrasya,Metropol,Area,Orc,Artbir,İstanbulAraştırma,Anapollıa şirketlerinin mayıs ayı araştırma anketleri bülten sonuçlarından ortalama olarak alınmıştır sitemiz bu konuda bir anket çalışması yapmamıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil