Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 18 Mayıs 2022

KILIÇDAROĞLU :TMO Artık “Kara Gün Dostu Değil İthalatçiları Dostu “

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Öeclisinde yaptığı konuşmada çiftçinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerken AK Parti Hükümetinide çiftçiye şikayet etti.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada : Çiftçinin durumu da böyle, o da perişan vaziyete.

Çiftçi kardeşlerime de seslenmek isterim küçük bir parantez açarak: Onların durumlarını biliyorum, sıkıntılarını biliyorum, besicilerin de sıkıntılarını biliyorum, süt hayvanlarını kesime gönderdiklerini de biliyorum, ciddi sorunlar yaşadıklarını da biliyorum. Ama şu soruyu bir AK Parti milletvekili geldiğinde, önünüzde durduğunda, sizinle konuşmaya başladığında şu soruyu sorun: Neden 2002’den bu yana iki Trakya büyüklüğünde bir alan, 35 milyon dekar alan neden ekilmiyor? Kim engel oluyor? Sor kardeşim, çiftçi kardeşim; AK Parti milletvekilli gelince ona sor, bakan gelince ona sor. Kim engelliyor bunu? 35 milyon dekar alanı çiftçi herhalde isteyerek ekmiyor değil, zarar ettiği için ekemiyor. Zararını neden karşılamıyorsun? Tefeciye gelince para var, yolsuzluk yapana para var, 5’li çetelere para var ama üretene ama bizi besleyene, ama bizim gıda ihtiyacımızı karşılayan para yok.

Yine bir ara Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin kara gün dostuydu. Öyle yazardı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin siloları üzerinde. Ofis, çiftçinin kara gün dostudur… Şimdi? Ofis ithalatçıların dostu. Dışarıdan buğday ithal et, arpa ithal et, nohut ithal et, ithalatçıların dostu haline geldi.

Son bir şey daha: Buğday üreticisi çiftçi arkadaşlarım unutmasınlar: Buğdayın tonunu 2250 liraya satın aldılar. Bir süre sonra aynı Toprak Mahsulleri Ofisi, dışarıdan tonunu 6700 liraya buğday ithal etti. Bizim çiftçiye verdiği 2250 lira, dışarıda yurtdışındaki çiftçiye ödediği 6700 lira; 4450 lira parayı fazladan ödedi. Bizim çiftçiye ton başına 6700 lira verseydi ne olurdu? Bizim çiftçiyi hem bizi besler, hem Ortadoğu’yu beslerdi. İktidar kimden yana? Ak Parti iktidarı kimden yana? Üretimden yana mı, emekten yana mı, alın terinden yana mı, 5’li çetelerden, tefecilerden yana mı? Bu soruyu soracaksın çiftçi kardeşim. Sormazsan, ağzındaki lokmayı da bunları alacak.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil