Ana Sayfa Dünya, Gündem 21 Mayıs 2022

RUSYA FİNLANDİYA’NIN GAZINI KESTİ

Gazprom, Ruble cinsinden ödeme yapılmaması nedeniyle Cumartesi günü Fin devlet enerji şirketi Gasum’a gaz tedarikinin tamamen durdurulduğunu doğruladı.

Tas haber ajansının haberine göre Gazprom, ruble cinsinden ödeme yapılmaması nedeniyle Gasum’a (Finlandiya) gaz tedarikini tamamen durdurdu. 20 Mayıs iş günü sonu itibarıyla Gazprom Export, 31 Mart 2022 tarih ve 172 sayılı Rusya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca Gasum’dan (Finlandiya) Nisan ayında gaz tedariki için ödeme almamıştır.

Rus holding,Gazprom “1 Nisan’dan itibaren tedarik edilen gazın ödemeleri, karşı tarafların zamanında bilgilendirildiği yeni ayrıntılar kullanılarak ruble olarak yapılmalıdır.” dedi.

Cuma günü Gazprom Export, Finli şirketten 20 Mayıs’taki çalışma gününün sonunda Nisan ayında gaz tedariki için ödeme almadığını bildirdi. Bu nedenle, Rus holdingi Gasum’a, Rusya Federasyonu Başkanı’nın kararnamesi ile belirlenen yeni ödeme planı kapsamında 21 Mayıs’tan ödemenin yapılacağı ana kadar gaz arzının askıya alındığını bildirdi.

Finli şirket bu hafta Gazprom’un tedarik edilen gazın ücretini ruble olarak ödeme talebine uyma niyetinde olmadığını söyledi ve Gazprom Export ile yılın sonuna kadar geçerli olan mevcut sözleşmeye ilişkin işlemlerin yürütülmesi için dava açmaya karar verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil