Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 22 Mayıs 2022

ÖZTRAK:Bırakın Başka Ülkelerin Çiftçisini Sevindirmeyi, Bu Toprakların Çiftçisini Yaşatın

Tarımda kendine yeterlilik bakımından avantajlı olan bir konumda olan Türkiye son yıllarda gıdada da yapılan ithalatlarla ve verilen yüksek bedellerle konuşulmakta . Ülkemizdeki Tarım Kanunu’na göre, milli gelirin en az yüzde 1’inin tarımsal desteklemeye ayrılması gerekiyor,desteklemelerin yeterince olmaması girdi maliyetlerinin hızla artışı çiftçinin aldığı desteğide kızgın ocaktaki yağ misali bir anda eriyip bitiriyor bunun sonucunda ise  Çiftçi ürününü maliyetine bile satamazken, tüketiciler gıda için daha yüksek bedeller ödeyerek almak zorunda kalıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak  Genel Merkezde yaptığı basın toplantısında çiftçilerin sorunlarına değinirken “artık başka ülkelerin  çiftçileri sevinmesin  bizim çiftçimiz yaşasın” dedi  yaptığı açıklamada Öztrak “Mayıs ayının üçte ikisi geçti. Çukurova bölgesinde buğday hasadı başladı, başlayacak. Ama ortada buğday taban fiyatı yok. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız sıkıntılar ortada. Bu hükümet çiftçiden buğdayın tonunu 2250 liraya satın aldı. Sonra o buğdayı alan aynı Toprak Mahsulleri Ofisi, aynı hükümet buğdayın tonunu dışarıdan 6700 liraya ithal etti. Kendi çiftçisine verdiğinin üç katını başka ülkelerin çiftçisine verdi. Bugün mevcut dolar kuruyla buğdayın ithal fiyatı 7140 lira. Çiftçimizin kazanması, borçlarını kapatıp, seneye de tarlasını ekebilmesi için, buğdayda taban fiyatı en az 7,5 lira olmalıdır. Artık hükümet eve deli; ele iyi olmayı bırakmalıdır. Ayrıca, kuru alanlarda üreticinin ekmeye devam edebilmesi için, bu arazilerde çiftçiye verilen prim diğer arazilerde verilenlerden çok daha yüksek olmalıdır.

ELİN ÇİFTÇİSİNİ DEĞİL, BU TOPRAKLARIN ÇİFTÇİSİNİ YAŞATIN

Çay üreticisine verdiğiniz taban fiyat maalesef tavan fiyat oldu. Özel fabrikalar yarı fiyatına çay alıyor. Biran önce çayda taban fiyatını gerçekten en düşük fiyat haline getirecek önlemleri alın. Bırakın el iyisi olmayı, bırakın başka ülkelerin çiftçisini sevindirmeyi, bu toprakların çiftçisini yaşatın.

KENDİ İNSANINA GADDAR, FAİZ LOBİSİNE MÜŞFİK

Biz Erdoğan Şahsım Hükümetine, boşuna el iyisi demiyoruz. Bunlar; kendi gencine, kendi esnafına, kendi çiftçisine, kendi emekçisine, kendi emeklisine olabildiğince gaddar. Elin gencine, elin çiftçisine, Londra’daki bir avuç faiz lobisine, beşli çetelerine de alabildiğine müşfik” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil