DOLAR 32,5440 -0.03%
EURO 34,9295 0.09%
ALTIN 2.425,94-0,16
BITCOIN 2174324-0.23225%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

EYT BAŞKANI ÖZÜPAK : SEÇİM OLMADAN BU SORUN ÇÖZÜLMELİ

EYT BAŞKANI ÖZÜPAK : SEÇİM OLMADAN BU SORUN ÇÖZÜLMELİ

ABONE OL
24 Mayıs 2022 18:43
EYT BAŞKANI ÖZÜPAK : SEÇİM OLMADAN BU SORUN ÇÖZÜLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 milyon kişi bekliyor araştırıyor yılan hikayesine dönen  EYT yasası çıkacak mı? Çıkmayacak mı ?  1999 öncesinde sigorta kaydı başlamış ve 5 bin pirim gününü tamamlamış milyonlarca çalışan araştırıyor.

Şu an için  EYT ile ilgili bir çalışma yapılmasına dair kesin bir açıklama gelmese de kapalı kapılar ardında olası bir yasal düzenlemeyle ilgili bazı çalışmalarında yapılmaya ve konuşulmaya devam ediyor.

EYT’liler gelinen bu süreçte mezarda emekliliğe hayır demek ve haklarını aramak taleplerini iletmek için yıllar sonra binlerce EYT li Maltepede yeniden meydana indi.

Muhalefetin destek olduğu ve bizzat katıldığı miting alanında hükümet kanadından kimse katılmasada  iktidar kanadından da zaman zaman  EYT’lilerin yüzlerini güldürecek ve umutlarını yeşertecek olumlu açıklamalarda yapılıyor.

EYT yasası için son  açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Bakan Bilgin’in EYT ile ilgili açıklaması şu şekilde: “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.” Demişti

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada ise EYT ile ilgili şu müjdeyi vermişti.

EYT’li kardeşlerimizin mutlaka durumunu ele alarak bununla ilgili düzenlemeyi de bütün kamuoyumuzla inşallah paylaşacağımızı bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmiştik. Şimdi, inşallah 3600’le ilgili gündemimiz temmuza kadar nihayetlenmiş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Demişti.

Sabah Gazetesinin haberinde ise son olarak Gündeme gelen bir formüle göre de erkeklerin 25 yıllık (9.000 gün), kadınların da 20 yıllık (7.200 gün) prim gününü tamamlamaları halinde emekli edilmeleri söz konusu olabilecek. Burada iki seçenek öne çıkıyor. Birincisi bu vatandaşların primlerini tamamladıklarında emeklilik hakkı kazanmaları. İkincisi ise primlerini borçlanma yöntemleriyle tamamlamaları. Kadınların doğum, erkeklerin askerlik borçlanmalarıyla bu primleri tamamlama imkanları bulunuyor yazıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak tüm bu gelişmelerin ardından bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla “Her ne kadar EYT mağduriyeti siyaset eliyle doğurulmuş bir mağduriyet olsa da üzerinden siyaset yapılacak bir mesele değildir.Seçim yatırımı hiç yapılamaz.Seçimlerden önce ve acil olarak çözülmesi gereken toplumsal bir problemdir. Türkiye’nin meselesidir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak gücümüzün ve etki alanımızın farkındayız. Bundan sonra yapılacak olan seçimlerde sonucu EYT ‘nin oyları belirleyecek. Seçime gitmeden mağduriyetimiz giderilmeli.” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!