Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 26 Mayıs 2022

AKŞENER: ÇİFTİMİZİ AYAĞA KALDIRMAMIZ LAZIM

TBMM de partisinin Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Buğday ve arpa hasadının başladığını dile getirirken İktidara da sorular sordu , “Fiyat belli mi? Değil. Bakanlık üretim tahmini yaptı mı? Yapmadı. Sadece girdileri sübvanse ederseniz, günü kurtarırsınız. Siz girdileri ne kadar desteklerseniz destekleyin, eğer çiftçi ürünü hak ettiği fiyata satamazsa verdiğiniz desteklerin hiçbir anlamı olmaz. Bizim her şeyden önce çiftçilerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor.” dedi.

Konuşmasında Meral Akşener, mazotun 4 kat, gübrenin 5 kat zamlandığını, çiftçinin su ve elektriği kullanamaz hale geldiğini söyledi.

Buğday ve arpa hasadının başladığını dile getiren Akşener, “Fiyat belli mi? Değil. Bakanlık üretim tahmini yaptı mı? Yapmadı. Sadece girdileri sübvanse ederseniz, günü kurtarırsınız. Siz girdileri ne kadar desteklerseniz destekleyin, eğer çiftçi ürünü hak ettiği fiyata satamazsa verdiğiniz desteklerin hiçbir anlamı olmaz. Bizim her şeyden önce çiftçilerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor.” dedi.

İktidara seslenen Akşener, “Buğday için bizim bulduğumuz fiyat, ton başına 5 bin 600 lira. Kuruda ise 6 bin lira. Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla en azından hasat sezonu sonuna kadar şimdilik bu geçici fiyatı açıklayın. Ama bunu sürekli değişen ekonomik koşullara göre güncelleyin. Alımlar ayni karşılık olarak yapılsın. Yani mal-ürün olarak alınsın. Açıklanan geçici fiyat üzerinden sadece yüzde 25 avans ödemesi yapılsın. Hasat bittikten bir ay sonra ise oluşan fiyat ne ise o fiyattan ürün bedeli ödensin. Böylelikle, üreticiden ürün alma imkanı doğar. Küçük üreticilerimiz de piyasada ezdirilmemiş olur.” önerilerinde bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil