Ana Sayfa Gündem, Spor 29 Mayıs 2022

SENEYE İNŞAALLAH TRABZONSPOR

Futbolda şampiyonların şampiyonu dün akşam Fransada belli oldu İspanyadan Real Madrid ve İngiltereden Liverpol’un karşılaştığı Şampiyonlar ligi finalini Liverpool’u 1-0 la geçen Real Madridin oldu.

Real Madrid ile Liverpool, Şampiyonlar Ligi finalinde Stade de France’da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi eflatun-beyazlılar 1-0 kazanarak, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvasında 14. kez şampiyonluğa ulaştı.

Real Madrid’in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasıyla, dev turnuvada kupayı en fazla kazanan teknik direktör oldu. İtalyan hoca 2003 ve 2007’de Milan; 2014 ve 2022’de de Real Madrid ile 4 kez kazandı.

Finale kadar çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyetlik performans sergileyen İspanya ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırdı, kalesinde 14 gol gördü.

Real Madrid, D Grubu’nda İtalya’nın Inter, Moldova’nın Sheriff ve Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımlarıyla mücadele etti. Grubunu 15 puanla lider tamamlayan Madrid ekibi, son 16 turunda Fransa’dan Paris Saint-Germain (PSG), çeyrek finalde İngiltere’den Chelsea, yarı finalde ise yine İngiltere’den Manchester City’yi eleyerek adını finale yazdırmayı başardı.

İspanya ekibinin Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kaybettiği takımlar, grup aşamasında Sheriff, son 16 turu ilk maçında PSG, çeyrek final rövanşında Chelsea ve yarı final ilk karşılaşmasında Manchester City oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil