Ana Sayfa Gündem, Yaşam 9 Haziran 2022

EYT’LİLERDEN YENİ EYLEM ATAĞI…

Yıllardır her alanda hak arıyışında bulunan milyonlarca EYT’li, hükümet cephesinden gelecek son durum açıklamalarını takip ediyor.

EYT’lilere ilişkin kanun teklifinin gelmesi durumunda muhalefet partilerinin destek vereceğini söyleyen  EYTSYDD Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma derneği Başkanı   Özüpak, “Bugün bu kanun teklifi gelmiş olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nden, zaten muhalefet partilerinin hepsi diyor ki sorununuzu çözeceğiz. Siz getirin madem bu kanun teklifini, hepimiz elimizi kaldıralım deniliyor. Yine yok, yine bekliyoruz” dedi.

“15 MİLYON NÜFUSUMUZLA GEREKENİ YAPACAĞIZ”

AKP ve MHP’nin EYT’lilere ilişkin söylemlerini inandırıcı bulmadıklarını ifade eden Gönül Boran Özüpak, “Hiç inandırıcı gelmiyor maalesef bu söylemler ve biz burada artık söylemler değil, vaatler değil; icraat istiyoruz dedi.

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”

Emeğin hakkı hep sömürüldü. Hep ötelendi.
Meydanlarda verilen vaatlerle hep seçim yatırımı yapıldı.

Artık buna dur demenin vakti geldi. Kimler ne vaat verdiyse hepsinin hesabı sorulacak.

Herkes verdiği sözün sorumluluğunu üstlenecek.” dedi ve EYT lilere bir çağrıda bulunarak AK Partiden sonra şimdide MHP genel merkezini aramaya çağırdı.

 

EYT NEDİR, KİMLER EYT’Lİ SAYILIYOR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi. EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil