Ana Sayfa Dünya, Gündem 14 Haziran 2022

FRANSA’DA GARİP ŞEYLER OLUYOR

Fransa’da, camilere yardım yapanların hesapları bankalar tarafından gerekçesiz olarak kapatılıyor. Ülkede Müslümanlar “bankacılık apartheidının kurbanı” oldu.

Fransa’da cumhuriyet ilkelerini güçlendirme ve ayrılıkçılıkla mücadele adı altında çıkarılan yasa sorasında, camilere bağış yapanların “şüpheli, terörist ve aşırıcı” diye damgalanarak banka hesaplarının kapatıldığı ortaya çıktı.

Rhone Camiler Konseyi Başkanı Kamel Kabtane, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a hitaben yazdığı açık mektupta durumun artık saklanamaz hâle geldiğini ve camiye bağış yapanların, “şüpheli, İslamcı, terörist” olarak damgalandığını, banka hesaplarının sebep gösterilmeden kapatıldığını söyledi.

 

 

Rhone Camiler Konseyi Başkanı Kamel Kabtane’nin mektubu.

“Fransa’daki Müslüman toplumunun kurumları ile üyeleri birkaç yıldır bir bankacılık apartheid’ının kurbanı oldu” diyen Kamel Kabtane, hesaparı gerekçesiz kapatılan camilerle bu camilere bağış yapanların sayısının 600’ü bulduğunu söyledi.

Tüm ailenin hesapları kapatıldı

Lyon yakınlarındaki Villeurbanne kasabasında bulunan Othmane Camii Başkanı Azzedine Gaci de Lyon’da camiye yardım olarak 10 bin Euro yardım gönderen bir hayırseverin hem kendisinin, hemde babasının, erkek ve kız kardeşleriyle amcasının hesaplarının kapatıldığını açıkladı. Azzedine Gaci “Camilerin banka hesaplarını kapatmak artık yetmiyor. Camii inşaa edenlerin hesapları da kapatılıyor.” dedi.

Müslümanların İşyerlerine Baskın

Bu arada Fransa’da radikal ve aşırıcı oldukları iddiasıyla denetim adı altında baskın yapılan Müslümanlara işyeri sayısının da 25 bini geçtiği açıklandı. Denetim adı altında yapılan baskınlar, camilerden başlayarak iş yerlerinin yanı sıra, okul ve kültür dernekleri gibi kurumlara yayılıyor.

Camilerle birlikte “radikal dinciliği savunduğu” iddiasıyla kapatılan yerlerin toplamı 718’e ulaşmış bulunuyor.

KAYNAK:www.dogus.nl/

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil