Ana Sayfa Dünya, Gündem 14 Haziran 2022

PUTİN;KISITLAMALAR BATILI ÜLKELERE ZARAR VERİYOR !

Dünya, son yılların en “sıcak” dönemlerinden birini yaşıyor….

Rusya Federasyonu, Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve ayrılıkçı grupların yönettiği Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıdığını açıklaması ile başlayan hareketlilik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rus ordusuna Ukrayna’nın doğusuna giriş emri vermesi ile devam etmişti. Tüm dünya bir “3. Dünya savaşı mı geliyor?” endişesini taşırken gelinen bugünde 3. Dünya savaşı çıkmadı ama dünya resmen enerji ve tarım darboğazına girdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batılı ülkelerde enerji fiyatlarının yükselmesinin kendilerinin uyguladığı politikalara bağlı olduğunu, Rusya’ya yönelik kısıtlamanın Rusyada dan çok Batılı ülkelere  zarar verdiğini belirtti.

Putin Moskovada dün genç işletmecilerle yaptığı görüşmede, “Batılı ülkelerin Rusya’ya yaptırım uygulamasına rağmen, Rusya içe kapalı bir ekonomi politikası yürütmeyecek. Rusya’nın abluka altına alınması mümkün olmayacak ve Rusya kendisine bir çit koymak istemiyor. Rusya’dan ayrılan yabancı şirketler pişman olacak” ifadelerini kullandı.

Putin ABD dahil batılı ülkelerin, enerji fiyatlarının yükselmesinin sorumluluğunu Rusya’ya yüklemesi hakkında şöyle konuştu:

“Batılı ülkeler işledikleri yanlışlıkları örtbas etmek için yanlışlarının sorumluluğunu Rusya’nın üzerine atmaya çalışıyor. Bugünkü durum, batılı ülkelerin çoktan beri Rusya’ya uyguladığı kısıtlama politikasıyla alakalı. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, durumun daha kötüleşmesine sebep oldu. Rusya’yı kısıtlamaya çalışan ülkeler, kendilerini de kısıtladılar. Bazı ülkeler Rusya’nın gübre ve enerji ürünlerinin ihracatına sınır koymak istiyor, ancak bu gübre ve enerji fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.”

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin tırmandırılmasının ardından, ABD ve AB Rusya’ya birçok ekonomik yaptırım uyguladılar. Haziran ayının başında, AB Rusya’ya yönelik 6. yaptırım paketini onayladı. Söz konusu yaptırım paketine göre, 6 ay içinde AB ülkeleri deniz yoluyla taşınan Rus petrolünü satın almayı durduracak. 2022 yılının sonuna kadar, AB ülkelerinin Rusya’dan ithal ettiği petrol yüzde 90 oranında azaltılacak.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil