Ana Sayfa Gündem, Yaşam 16 Haziran 2022

NUMAN KURTULMUŞTAN SON DAKİKA “EYT” AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Asgari ücret Temmuz zammı ve emeklilikte yaşa takılanlar için yaşanan gelişmeleri TGRT Haber’in canlı yayınına katılarak  anlattı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Temmuz zammı ile ilgili alım gücünü artıracak bir dokuşuş yapılacağını belirterek, “Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır” dedi.

Dar gelirlilerin ve ücretlilerin, hayat pahalılığı sebebiyle ortaya çıkan refah kayıplarını telafi etmek için ne tür adımların atılacağıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, enerjide, lojistikte, endüstriyel metallerde ve değerli metallerdeki olağanüstü fiyat artışlarının, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle küresel gıda fiyatlarındaki artışın bütün dünya ekonomilerini derinden sarstığını söyledi.

Özellikle döviz fiyatlarındaki oynaklıklar dolayısıyla ekonomi üzerinde ciddi olarak yoğunlaşılan bir dönemden geçildiğini belirten Kurtulmuş, burada öncelikli meseleden birisinin dövizdeki oynaklığın giderilerek, bir yatay seyrin ortaya çıkmasını temin etmek olduğunu vurguladı.

Fiyat istikrarsızlığı konusunun da bir diğer öncelik olduğunu dile getiren Kurtulmuş, hükümetin, ekonomideki bu önceliklerle ilgili en uygun tedbirin alınması için çaba gösterdiğini anlattı.

“Fiyatlardaki yukarıya doğru hareketliliğin ortaya çıkmış olması, döviz fiyatlarının bu oynaklığının birinci derecede hepimizi etkileyen kısmı ise hayat pahalılığıdır.” diyen Kurtulmuş, dolayısıyla bir taraftan buradaki oynaklıkları ortadan kaldırıp bir düzeni sağlamak diğer taraftan da bu süre içerisinde vatandaşların alım gücünün olumsuz etkilenmemesi için her türlü tedbiri almak durumunda olduklarını dile getirdi.

Vatandaşın alım gücünün artırılmasıyla ilgili hükümetin pek çok adım attığını aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bunların içerisinde önemli bir husus da tabii ki gelirin artırılmasıdır. Öncelikli perspektifimiz, temmuz ayıyla birlikte çok sayıda sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacaktır. Böylece enflasyonun altında vatandaşımızın ezilmemesini sağlayacak bir destek bu anlamda ortaya konulacaktır. Bakanlığımız, bütün detaylarını çalışıyor ve çok geniş bir kitleyi ilgilendirecek bu ücretlerde iyileştirme inşallah temmuz ayıyla birlikte yapılacaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantılarının ardından yaptığı her konuşmasında, alım gücünü artırmaya dönük ilave bir tedbir ya da bir Bakanlar Kurulu kararını, kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Kurtulmuş, “Bu da şu demektir; elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünün yükseltilmesi için seferber etmiş vaziyetteyiz. İnşallah çok olumlu sonuçlar buradan çıkacaktır.” dedi.

Türkiyede büyük bir kitlenin beklediği EYT konusunda da çalışmalar yapıldığını belirten Kurtulmuş, “Bu işler, öncelik ve zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, bir şehre gittiğimiz zaman çarşıda, pazarda insanların söylemiş olduğu, şöyle bir beklentiniz var denilen herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Bu anlamda vatandaşın gündemindeki konulardan birisi de EYT’dir. Bakanlık bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürür ve vakti zamanı geldiğinde, bununla ilgili de karar kamuoyuyla paylaşılır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kara Gece

Kara Gece

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil