Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 16 Haziran 2022

ZAMLAR DESTEKLERİ ERİTİYOR …

Ziraat ve Besicilik alanındaki yatırımları teşvik etmek ve çiftçileri desteklemek amacıyla Tarım Orman Bakanlığı tarafından her sene destek programları açıklanıyor. Her yıl olduğu 2022 yılında da çiftçiler, bakanlığın destek kredileri ve hibe programlarıyla tarım alanındaki yatırımlarını hayata geçirebilme adına vatandaşa destek oluyordu.

Destek kapsamında devlet, tarım arazilerinde ekim yapan tüm çiftçiler için ayırım yapmaksızın dekar başına mazot ve gübre desteği sunuyor. 2022 yılı içinde Bakanlık Çiftçilere Mazot ve Gübre Ödemesi Yapacak
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çiftçilere yönelik tarım alanındaki mazot ve gübre desteğinde amaç tarım ve hayvancılığın geliştirlmesi ve teşvik edilmesidir destek ödemeleri ayrıca çiftçimizin ve yetiştiricilerimizin daha fazla kazanç elde edebilmeleri hedeflenmektedir.

Çiftçilerimizin ise bu konuda ki düşünceleri şöyle ; Devletimizin verdiği mazot gübre desteği çok işimize yarıyordu ama bu yıl başından beri artan fiyatlar mazot ve gübre hibe desteklerinin şimdiden eritti,yeni bir düzenleme yapılarak oranların arttırılmasını istiyoruz  açıklanan destek miktarları  eridi  motorinin litre fiyatının 30 liraya dayandı gübrede fiyat artışlarının % 300 oldu bu dönemde hibe desteklerinin rakamlarının da arttırlması istiyoruz   dediler.

Çiftçiler devletten aldıkları mazot ve gübre desteği ödemelerini ektikleri ürününün nitelik ve yapısına göre alabilmektedir. Bu nedenle de 2022 yılında mazot ve gübre desteği ödemeleri her ürün ekimi için değişen rakamlarda çiftçilere verilmektedir.

2022 Yılı Çiftçilere Mazot Gübre Desteği Ne Kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli” kapsamında gerçekleştirilen çok sayıdaki destekten birisi de mazot ve gübre desteğidir. Türkiye’de tarım arazilerine yönelik olarak çiftçiler dekar başına mazot ve gübre ödemesi alabiliyor. Buna göre 2022 yılında çiftçilere mazot ve gübre ödemeleri,

Tritikale, buğday, arpa ve çavdar için 42 TL (22 TL Mazot ve 20 TL gübre),
Çeltik ve kütlü pamuk 76 TL (68 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Kuru fasulye, mercimek ve nohut 32 TL (24 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Aspir ve kanola 28 TL (20 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Soya ve Patates 38 TL (30 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Yağlık ayçiçecek yağı 37 TL (29 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Dane mısır 35 TL (27 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Yem bitkisi ve kuru soğan 27 TL (19 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Fındık ve yeşil çay, 26 TL (18 TL Mazot ve 8 TL gübre),
Zeytin ve diğer ürünler 25 TL (17 TL Mazot ve 8 TL gübre)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil