Ana Sayfa Gündem, Yaşam 21 Haziran 2022

Başkan Özüpak :İktidarı Muhalefet, Muhalefeti İktidar Yapacak Güç “EYT”liler

EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar dosyası uzun süre sonra yeniden gündemde. Yıllardır kör düğüm haline gelen 3600 ek göstergede çözüm sağlanması EYT ile ilgili ümitleri canlandırdı. Emeklilik hayali kuran milyonlar seçim öncesinde EYT ile ilgili düzenleme bekliyor. Peki EYT düzenlemesi çıkacak mı? EYT düzenlemesi kimleri kapsayacak, 1999’dan 2008’e 3600 primi dolduranlar EYT’den yararlanabilecek mi? İşte yapılan son dakika açıklamaları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimiz, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş  EYT ile ilgili şunları söyledi:

Orada da (EYT) çalışma yapılıyor. Bu zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşılır.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“Yasanın çıkma tarihinden itibaren bunlar oluyor” dense daha doğru olurdu. 1999 yılında çıkan yasa 19 yıl öncesine gitti. 11 yıl uygulama süresi vardı. Tam 20 yıl önceden yaşla ilgili sorunu ortaya çıkarmış oldu. Şimdi bu EYT’de 1999 yılının öncesini mi alacağız, yoksa daha sonrasını mı alacağız. Bir rivayete göre kendini EYT’li hisseden 7 milyon kişi var diyorlar. Onun ne olduğunu tam bilmiyoruz. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını yapıyor.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise yaptığı açıklamalarda ise EYT’lilere ilişkin kanun teklifinin gelmesi durumunda muhalefet partilerinin destek vereceğini söyleyen Özüpak, “Bugün bu kanun teklifi gelmiş olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nden, zaten muhalefet partilerinin hepsi diyor ki sorununuzu çözeceğiz. Siz getirin madem bu kanun teklifini, hepimiz elimizi kaldıralım deniliyor. Yine yok, yine bekliyoruz” dedi.

“15 MİLYON NÜFUSUMUZLA GEREKENİ YAPACAĞIZ”

AKP ve MHP’nin EYT’lilere ilişkin söylemlerini inandırıcı bulmadıklarını ifade eden Gönül Boran Özüpak, “Hiç inandırıcı gelmiyor maalesef bu söylemler ve biz burada artık söylemler değil, vaatler değil; icraat diyoruz. Onu da seçim yatırımı olarak mı göreceğiz, olmak istemesek dahi. Eğer ki tekrar böyle düşünülüyorsa da seçim zamanında 5 milyon-aileleriyle 15-20 milyon nüfusumuzla da gerekeni yapacağız. İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güç emeklilikte yaşa takılanlardır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil