Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 25 Haziran 2022

Türk Şeker’den Şekere Büyük Oranda Zam

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan, piyasalarda dengeyi sağlayamadığı gerekçesiyle görevden alınmış yerine Muhittin Şahin atandı.

Son bir yılda şekerin kilosu 6.5 TL’den 24 TL’ye, çuvalı yaklaşık 220-250 TL’den 1.100 TL’ye yükseldi. Özellikle Nisan ayından Mayıs ayına yansıtılan 2 kat fiyat artışlarını aşağı çekebilmek için geçen ay 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatından vergi alınmaması kararı alınmıştı.

Şekere yine büyük zam geldi

Son olarak Türk Şeker, bir kez deha büyük oranda zam yaptığını açıkladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı.

İşte yeni zamlı fiyatlar:

Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibariyle (50 kilogram) şeker, Tarım Kredi marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.

 

Türk Şeker den şekere büyük oranda zam #1
Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil