Ana Sayfa Gündem, Politika 26 Haziran 2022

KARAMOLLAOĞLU:TÜRKİYE BORÇ DİLENİYOR !

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, programları kapsamında geldiği  Trabzon’da ekonomiden millet ittifakının adayına ,idam cezasından yatırımlara kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu,basın toplantısında yaptığı açıklamada  “Yolsuzluklar, yokluklar ve yasaklar kalkmalı bu ülkede. Başka türlü biz ekonomimizi düzeltemeyiz. Ekonomi sadece mali işlerle ilgili bir konu değildir. Bir ülkede şartlar, yatırım ve iş hayatına yönelik oluşturulmaz, güven olmazsa o ülkede yatırım olmaz; problemler çözülemez, o ülke kalkınamaz. Siyasiler birbirlerinin düşmanı hatta hasmı bile değil rakibidir. Biri kazandığında diğeri onu tebrik eder. Hasmı, düşmanı gibi müdahale etmez. Maalesef tepede meydana gelen bu husumet tabana da yansımaya başladı. Bu kez insanlar birbirlerine karşı hasmane tavır sergilemeye başladılar. Bu huzuru bozar. İçinden geçtiğimiz bu dönemi çok üzücü buluyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orman yangınlarındaki cezayla ilgili idam çıkışına ilişkin soruya yanıt veren Karamollaoğlu, “Terör suçları, kadın cinayetleri, orman yangınları da denildi, ne olursa olsun cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi. Kasten işlenmiş bir cinayet, hele de kadınlara karşı olan, hepimizi en çok derinden yaralayan; planlıyor, eski eşini vahşice katlediyor. Bunlar ‘Tamam sana 25 yıl verdik, aradan bir 15 yıl geçtikten sonra iyi halden de indirdik, hadi serbestsin’, adama ‘Git bir cinayet daha işle’ deniyor. Bu konuda her zaman bu tarz vahşi cinayetlere idam verilmesi icap eder kanaatindeyiz” dedi.

Son dönemde “Adayınızı açıklayın” çağrısıyla gündemde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zorlamasıyla bir aday belirleme mecburiyetinde olmadıklarını belirten Saadet lideri Karamollaoğlu, “Bu doğrudan doğruya Kılıçdaroğlu’yla alakalı bir konu değil, prensip olarak kararımız böyle” dedi.

“SEÇİM TARİHİ AÇIKLANSIN, ADAYIMIZ DA AÇIKLARIZ”

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmadığını, seçim tarihi açıklandığı zaman yetkililerin bir araya gelerek gerekli açıklamayı yapacaklarını söyleyen Karamollaoğlu, “Elbette her parti bu konuyu kendi yetkili organlarında görüştükten sonra kanaatlerini belirleyecektir ama prensip olarak biz cumhurbaşkanı adayının tek aday olmasının doğru olacağı kanaatimizi ifade etmiştik, o kadar” diye konuştu.

Türkiye’nin hizmet yatırımlarını durdurması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Karamollaoğlu, “Yeni istihdam alanlarına yatırım yapmak mecburiyetindeyiz. Artık bundan sonra Türkiye, hizmet yatırımlarına bir ‘dur’ demeli. Hizmet yatırımları bazı yerlerde ihtiyacının üzerine çıktı. Hizmet yatırımlarında yolsuzluk kokusu geliyor. Bundan dolayı Millet İttifakı olarak seçimde beklediğimiz neticeleri alırsak, mutlaka bu değişiklikler yapılana kadar Türkiye’yi birlikte yönetmiş olacağız” dedi.

MERKEZ BANKASININ DİBİ DELİNDİ

AKP’nin devlet memurlarına yapmayı planladığı yüzde 40’lık zammın bu ekonomik ortamda hiçbir işe yaramayacağını belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu:Memurlara ve çalışanlara yapılacak zam aslında Türkiye’nin yaşadığı problemleri çözmeye yetmez.Sadece sıkıntıda olanlar memurlar değil, o nedenle kapsamlı bir şekilde ele alınmasınzamların da buna göre belirlenmesine aslında bir takım ekonomik düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç var.dedi

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Şeref Malkoçada cevap veren Başkan Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Erbakan’a benzeten eski Saadet Partili şimdiki Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a sert tepki gösterirken   “Türkiye borç dileniyor şuanda, buna rağmen para bulamıyoruz. Dünyada para bolluğu var. Adamlar bu paraları nerede, nasıl değerlendirelim diye çare arıyor ama Türkiye’ye gelmiyor. Gelemez neden, çünkü güvenemiyor. Bu güvensizliği kim oluşturdu? 20 yıla yakın süredir iktidarda bulunan Erdoğan oluşturdu. Allah aşkına hangi yaptığı iş Erbakan Hoca’nın yaptığına benziyor” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil