Ana Sayfa Gündem, Yaşam 1 Temmuz 2022

EYT’TEDE UMUT SEÇİMLERE Mİ KALDI ?

Emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT’lilerin uzun yıllardır emekli olabilmek için beklediği düzenleme ile ilgili belirlenen 6 adımlı yol haritasının yaz aylarında tamamlanarak Ekim ayı sonuna doğru meclisin ilgili komisyonuna sunulmasının mümkün olabileceği söyleniyor .

Milyonlarca vatandaş yıllardır emekli olabilmek için düzenleme bekliyor. Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili düzenleme, 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaş şartı getirildiği için emekli olamamış sigortalıların sorunlarını çözmek amacını taşıyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den bir açıklama gelmişti Bakan Bilgin yaptığı açıklamada “EYT’de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır” demişti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise sabırlarının kalmadığı söyledi Başkan Özüpak paylaşımında “Emekçi bir millet olarak bir dilim ekmekle doymayı da bildik, Karnımız doymasa gönlümüzü doyurmayı da bildik. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar da sabır kalmadı.” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil