Ana Sayfa Dünya, Gündem 12 Temmuz 2022

SAVAŞ TÜM ÇIPLAKLIĞI İLE DEVAM EDİYOR …

Rusya-Ukrayna savaşının 139 günü… Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ediyor…

Rusya Devlet başkanı Putin’in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan Savaş son sürat devam ediyor. Son dönemde sivilleri hedef almakla suçlanan Rusya her ne kadar bu haberleri yalanlasada bölgeden gelen fotoğraflar aksini söylüyor .

Son olarak İngiliz the guardian’ın haberine göre  Ukrayna’nın doğusundaki Chasiv Yar’da beş katlı bir apartman bloğuna düzenlenen füze saldırısında ölü sayısı 33’e ulaştı , kurtarma ekipleri enkazdan ceset çıkarmaya devam etti.

Kiev’e göre, konut binası Cumartesi akşamı geç saatlerde kamyonla taşınan sistemlerden ateşlenen Rus roketleri tarafından vuruldu.

Ukrayna acil servisleri başlangıçta 10 ölü verdi, ancak kurtarma ekipleri enkazı taramaya devam ettikçe bu sayı arttı.

Dokuz yaşındaki en son kurbanın Pazartesi akşamı saat 23.30 sıralarında bulunduğu bildirildi.

“Çalışmanın başlangıcından bu yana toplamda 1’i çocuk 33 kişinin cansız bedeni olay yerinde bulundu, 9 kişi enkazdan kurtarıldı. Ukrayna içişleri bakanlığı bir güncellemede, devlet acil durum servislerine atıfta bulunarak, çalışmalar devam ediyor” dedi.

Chasiv Yar’ın da içinde bulunduğu Donetsk bölgesinin valisi Pavlo Kyrylenko, yaklaşık üç düzine kişinin hala enkaz altında kalabileceğini söyledi.

Pazar akşamı kurtarma ekipleri, neredeyse 24 saat boyunca düşen tuğla ve beton tarafından sabitlenmiş bir adamı kurtardı. denildi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, ise saldırı sonrası yaptığı açıklamada Moskova’yı Chasiv Yar’a düzenlenen saldırıda kasıtlı olarak sivilleri hedef almakla suçladı. Zelenskiy, “Bu tür saldırılar için emir verenler, sıradan şehirlerde, yerleşim yerlerinde gerçekleştiren herkes, kesinlikle kasten öldürüyor” dedi. “Her Rus katili için ceza kaçınılmazdır.” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

FINDIK HAFTAYA NASIL BAŞLADI ?

FINDIK HAFTAYA NASIL BAŞLADI ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil