Ana Sayfa Gündem, Kültür 19 Temmuz 2022

“ULUSAL SENARYO YARIŞMASI” İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Fantastik masalların, gerçeküstü dünyaları ve pek çok ufuk açıcı alanın peşine düşerek, interaktif bir festival olma hedefiyle 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali kapsamında düzenlenen “Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular başladı.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 12 Ağustos

Bilimin, hayal gücü ile buluştuğu Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla ve derneğin başkanı Filiz Dağ ile yazar Gülşah Elikbank’ın yönetiminde 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Hayal etmek” ve “üretmek” kavramlarının öncülüğünde Türkiye’de ilk kez düzenlenen festival, “Ulusal Senaryo Yarışması”yla da yeni bakış açılarını beyazperdeye yansıtacak.

Süresi 60 dakikayı geçen uzun metraj senaryoların katılabileceği “Ulusal Senaryo Yarışması”na başvurular, 12 Ağustos’a kadar devam edecek. En İyi Senaryo’nun 10 bin TL’lik ödülün sahibi olacağı açıklanırken, diğer kategorilerde verilecek ödüller ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği, gençlerin yaratıcı dünyasına daha yakın olup, bu alandaki sinema ürünlerinin yaygınlaşmasını hedeflerken; yerli ve yabancı üreticileri bir araya getirecek olan Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile yerli ve yabancı konukları Metaverse benzeri ferahlatıcı deneyimlerle bir araya getirmek ve bunu entelektüel dokunuşlarla yeni yüzyıllara taşımak amaçlanıyor. Tür sinemasında 7’den 70’e herkese hitap eden yapıtlardan kült olan filmlere uzanan özgün bir seçki ortaya çıkarılırken, “Ulusal Senaryo Yarışması” ile bilim kurgu ve fantastik alanına emek vermiş isimlerin senaryoları onurlandırılıp, yeni oluşumlar da teşvik edilmek isteniyor.

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ve “Ulusal Senaryo Yarışması” ile ilgili detaylı bilgi için us3f.comadresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil