Ana Sayfa Gündem, Spor 31 Temmuz 2022

AVCI: YARIN YENİ BİR HEDEFE KOŞACAĞIZ …

Turkcell Süper Kupa’da Demir Grup Sivasspor’u 4-0 mağlup ederek kupayı kazanan Bordo Mavililerin Teknik Patronu Abdullah Avcı Maçın ardından mikrofonların karşısına geçti.

Karşılaşmayı değerlendiren Avcı, iyi bir oyun ortaya koyup, hak ederek kupayı kazandıklarını belirterek “Planladığımız bir oyunu oynadık. Maçtan önce de söylemiştim rakibin oyuncu grubu ve oyunu aynıydı. Bunun üzerinden çalışmalarımızı, hem analizlerde ham pratikte iyi çalıştık. Ve sahada sabırla özellikle topa sahip olmak bizim için önemliydi. Duran toptan golü bulduk. 2. golden sonra oyun tamamen bize geçti. Üstünlüğümüz fazlaydı. Hak ettiğimiz bir kupayı daha kazandık. Sivasspor’u ve hocayı tebrik ediyorum ve Avrupa kupalarında başarılar diliyorum. Ligde son zamanlarda çok iyi işler yapıyorlar. Bizim öncelikle ulaşılır hedefimiz kupayı almak, sonrasında da lige iyi bir başlangıç yapmaktı. Kısa vadede hedefler koyduk kendimize. İlk hedefe ulaştık. Şimdi lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sonra da Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Bunlara ulaşmak için öncelikle bugünü kazanmak gerekiyordu. Lig ve Şampiyonlar Ligi öncesi bu bize iyi bir enerji olacaktır” dedi.

Yeni bir hikaye için böyle bir başlangıca ihtiyaç olduğunu vurgulayan Avcı “Eski adı Cumhurbaşkanlığı, Süper Kupa Beşiktaş ve Fenerbahçe 9 kez kazanmıştı, bugün biz 10.yu aldık. Bunun 2 tanesini de son 21 ayda aldık. Ben geldikten sonra toplamda 3 kupa almak harika duygular yaşatıyor. Geçen sene iyi bir hikâye yazdık ama onu kapatıyoruz. Yeni bir hikâye yazabilmek için böyle bir başlangıca ihtiyacımız vardı. Bunun en önemli tarafı da taraftarımız. Bize çok iyi destek oluyorlar. Her sene bizim için en büyük transfer taraftarımızın bize vereceği pozitif enerjidir. Onlara gösterdikleri saygı, sevgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de ekibimden iki kişiye. Birisi ayrılan Egemen Korkmaz’a. Hem futbolcu olarak çok önemli hizmetleri oldu hem de antrenör olarak. Özel işleri ve biraz ailesinden uzak kalmasından dolayı müsaade istedi. Bugünkü Süper Kupa’da onun da katkısı var. Bir teşekkür de Caner hocaya. Onun da çocuğu oldu yurtdışındaydı. Ama bütün çalışmaları oradan bize yollayarak katkıda bulundu. Bütün Trabzonspor ailesine teşekkür ediyorum hayırlı olsun. 2022-2023 sezonu da bu hafta itibariyle başlıyor. Herkesin samimi, dürüst, hakem konuşulmayan sakatlığın az, saygının çok olduğu bir lig temenni ediyorum. Tüm spor ailesine bu anlamda başarı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avcı, kulübümüzde 3 kupa kazanmasıyla ilgili olarak organizasyona dikkat çekerek “Bu bir organizasyon işi. Bunu bana sağlayan başkanımız Ahmet Ağaoğlu, Ertuğrul Doğan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Trabzonspor büyük bir kulüp, her zaman yarışır. Biz biraz daha organize ettik genetiğinde zaten vardır yarışmak, ben bu organizasyonu devamlı geliştirmeye çalışıyorum. Taç hocasından duran topuna kadar, beslenmesine kadar, mutfağına kadar, olması gereken bu, kalıcı izler bırakıp burayı daha iyi hale getirmek için bunları geliştirmek istiyorum. Ama bu imkanları bana Başkanımız, Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulumuz sağlıyor taraftar da destek veriyor. Şehrin büyük bir enerjisi var. Bazen kazanırsın bazen kaybedersin ama kaybetmek dünyanın sonu değil, yarın yeni bir hedef başlayacak. Bu hedefi yakaladık şimdi yeni bir başlangıç yapmamız lazım“ şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili konuşan Teknik Direktörümüz Avcı “Stoper konusu benim için her şeyden önce. Topa sahip olarak oynamak çok önemli, topu kullanabilen bir oyuncu olması gerekiyor. Edgar – Vitor tandemi uygundu. Ahmetcan iyi gidiyor, Denswil var. Bugün Dorukhan oynadı, çok kullanışlı bir oyuncu. Bugün onu tercih ettim. Mertens çok büyük bir oyuncu. Bizim için ulaşılabilir gibi durmuyor ekonomik olarak. Yine başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederim, 2 sezondur transferleri %95 bitirmiş şekilde sezona başlıyoruz. 8 tane stoperle konuştuk. Bu zamana kadar gerçekleşmedi ama geçen senede yaşadığımız sakatlıklara rağmen organizasyon iyi olduğu için ayakta kaldık. Kulüp için iyi bir oyuncu tercih etmek istiyoruz. Trabzonspor yine yarışacak. Bu sene daha da zorlu olacaktır. Rakipler yok diye biz kazanmadık, biz kazanarak devam ettik; bunu altını çizerek söylüyorum. Sonuçlara göre değil organizasyonu nasıl büyütürüz ben ona bakıyorum“ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TRABZON “SOS” VERİYOR

TRABZON “SOS” VERİYOR

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil