Ana Sayfa Gündem, Yaşam 18 Ağustos 2022

İLK MAAŞ ŞUBAT’TA…

İktidar, milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT sorununda çözüm umudunu artıran açıklamalar yapsa da belirsizlikler devam ediyor. Vatandaşlar EYT için kesin açıklamalar beklerken çözüm için 2022 sonu 2023’ün başına işaret ediliyor. İktidara yakın kaynaklar ise , EYT’lilerin ilk maaşlarını 2023’ün şubat ayında alabileceklerini iddia ediyorlar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için çalışma grubu oluşturulmuştu. Erken emeklilik hayali kuranlar için yeni EYT düzenlemesinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. EYT primi eksik olan emekli adayları içinse 3 seçenek gündemde. “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT’de masadaki formüller neler?” , “Nasıl bir yol haritası izlenecek? Sorularının yanında milyonlarca kişinin aklında bir başka soru daha var: “Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasanın çıkması halinde ilk maaşını ne zaman alabilecek?

23 senedir çözüm bekleyen EYT sorunu, uzun zamandır gündemde olsa da belirsizlikler hâlâ devam ediyor.

2023’ün başlarında EYT’lilerin sorununu çözecek düzenlemenin Meclis’te görüşülmesi beklense de kimlerin faydalanacığı ya da net formül hesapları henüz paylaşılmadı.

Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş, emeklilikte yaşa takılanların emekli maaşlarını en erken hangi tarihte alabileceklerini ele aldı. Karakaş konuya ilişkin “Ocak ayında emeklilik dilekçelerini verseler bile açıklanan SGK mevzuatı gereğince takip eden şubat ayından itibaren maaş alabilecekler” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil