Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 18 Ağustos 2022

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!

Süt üreticileri özellikle hayvan beslerken kullandıkları yemlerin aşırı şekilde zamlanmasının maliyetlerini artırdığını da vurguladı.

Artık maliyetimizi karşılayamaz hale geldik 

Marketlerde Süt fiyatları durdurulamazken çiğ süt fiyatlarında artışın olmaması üreticiyi kara kara düşündürüyor  Bir litre tam yağlı sütün fiyatı, market raflarında 20 liraya kadar yükseldi. Üreticilere göre, market raflarındaki fiyat artışı kendilerinden kaynaklanmıyor

Hayvanlardan elde ettikleri sütün fiyatının da girdi maliyetleri ile aynı oranda yükselmemesi nedeniyle artık kazanamaz duruma geldiklerini ifade eden üreticiler maliyetimizi bile kurtaramaz olduk diye isyan ediyorlar  süt üreticileri “Bir litre sütün fiyatı 7 lira 50 kuruş Yem fiyatları ise son bir yılda dörde katladı sadece yemde değil elektiriği ,suyu,ilacı,mazotu kısaca her şeyin fiyatı artarken çiğ süt fiyatlarında bir atışın olmaması bizleri üzüyor dediler.

Üreticiler ; gelinen noktada sigortamızı dahi yatıramaz hale geldik Son zamanlarda ülkedeki süt üretimi fazla gibi gösterilerek süt fiyatları hep düşük tutuldu. Bu düşük fiyatlara ise maalesef süt üreticileri dayanamıyor ve ineklerini büyük bir üzüntü içerisinde kesime göndermek zorunda kalıyorlar. Şu anda hayvanlar kesildiği için süt üretimi konusunda ciddi bir düşüş yaşanıyor ve bu düşüş her geçen gün artarak devam ediyor. Hem süt üretimi düşüyor hem de hayvancılıkla ilgili gerileme yaşanıyor yakın bir gelecekte bu sıkıntıyı tüm ülke olarak hissedeceğiz bugünden önlem alınması şart çiğ süt fiyatının bir an önce revize edilerek en az 10 tl olmalı dediler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil