Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 1 Eylül 2022

FINDIK FİYATINDA REVİZE GEREKLİ…

Fındık hasadı bitti ama tatrtışmalar bitmek bilmiyor ,açıklanan 54 lira fiyatı TMO nun dışında kimse baz almayınca üretici beklemeye geçti

Fındık üreticilerinin 65 ila 70 lira arası fiyat beklediği hasat öncesi taban fiyatı Cumhurbaşkanının 54 lira olarak açıklaması yeterli bulunmazken piyasalarda fındık fiyatının 43 lira seviyelerinde dolaşması üreticiyi bunalttı.

Fındık fiyatında üretici fiyat revize si isterken üreticilerin fındığı çuvallayarak pazara indirmeyeceği konuşuluyor Bu sezon için rekolte yüksek diyerek nasıl olsa fındık pazara inecek diye fiyatı düşük tutan ları görünen o ki bir süpriz bekliyor

Fındık üreticisinin bu yıl fındığı pazara indirmeyeceği ihtiyacı kadar olanı da TMO ‘ya vereceği serbest piyasada fiyatların böyle devam etmesi halinde fındığı satmayıp bekleyeceği konuşuluyor.

Ziraat Odaları Başkanları ise yaptıkları açıklamalarda  ; Üretici geçimini ürettiği ürün ile sağlamaktadır. Üretici için bir “Asgari Ücret” söz konusu olmadığından ürününün en reel şekilde değerlendirilmesi sektördeki herkesin yararına bir durumdur.

Bunun yanında girdi maliyetleri de artmıştır. Maliyetlerin arttığı yerde geçim haddinin idamesi ancak ürünün satış değerinin yükseltilmesiyle mümkün olur.

Piyasa gerçekleri doğrultusunda, sektördeki herkesin aynı gemide olduğu gerçeği dikkate alınarak fiyat revize edilip üreticinin refahı sağlanmalıdır.” diyorlar

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil