Ana Sayfa Gündem, Yaşam 6 Eylül 2022

MUSTAFA DESTİCİ: GERİ DÖNÜŞ YOK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, EYT sorunun yıl sonuna kadar çözüleceğini söyledi. Destici, yapılacak düzenlemenin 1999 Eylül öncesi işe girenleri kapsayacağını belirtti.

Ankara Masası’na konuk olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Milyonlarca insanın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin yapılacak düzenlemeyle ilgili konuşan Destici, bir müjdeyi paylaştı.

Destici “Yeni yılda inşallah EYT sorunu çözülmüş olacak. 1999 Eylül öncesi işe girenler ağırlıklı olmak üzere EYT düzenlemesi çıkacak.” dedi.

EYT sorununun ortaya çıkışına ilişkin CHP’yi eleştiren Destici şunları söyledi;

1999’dan önce işe girenlere devlet demiş ki ‘sen 25 yıl, 5 bin iş günü çalıştığında emekli olursun”. Sonra kural değiştirilmiş. Bu da bu hükümetin sorunu değil. Bugünün CHP’si erken emekliliği çıkarttı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Başkanı olduğu dönemde bunun içinde, bu erken emeklilikten dolayı SSK battı. Yine aynı DSP’nin ANAP’la birlikte içinde olduğu dönemde de bu uygulama getirildi.

Burada hem SSK’nın batışına sebep olan erken emekliliği getiren, hem de yasayı çıkaran en büyük parti sol parti. Şimdi de çıkmış bunun istismarını yapıyor. Kardeşim sen bu hale getirdin ama inşallah Cumhur İttifakı bunu düzeltecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil