Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 7 Eylül 2022

FINDIK ÜRETİCİSİNİN MORALİ BOZULDU…

Fındık üreticisi dertli derdine derman bulmaya çalışıyor … artan hayat pahalılığı ilaca,gübreye,mazota gelen zamlar açıklanan %80 ni aşan enflasyon ama tüm bunlara rağmen üreticinin tek umudu fındık oda bu sene yine yüz güldürmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 randıman fındığın 54 TL’den açıklamasının üzerine TMO’nun fındık almaya başlaması ile piyasalardaki umutlu bekleyiş tüccarın fındığı 43 TL’den alması ile yerine karamsar bir havaya bırakmıştı.

TMO nun 52 liradan alımlara başlamasına rağmen piyasada fiyatın 43 ila 45 lira arasında alıcı bulan fındık için üretici En büyük alıcı  Ferrero’nun açıklayacağı fiyatı bekliyordu

Ferrero firması yaptığı açıklama ile fındığı 48 liradan alacağını açıklayınca bu fiyat tüccarda ki fındık fiyatında fazla bir etki yaratmadı

Üreticiler Ferrero’nun açıkladığı fiyatı yeterli bulmazlarken umutlarımız yine başka bahara kaldı dediler

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Süleyman Soylu  Trabzonda

Süleyman Soylu Trabzonda

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil