DOLAR 32,5567 0.11%
EURO 34,9782 -0.09%
ALTIN 2.439,230,16
BITCOIN 21127581.23664%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

ALTILI MASADA GÜRSEL TEKİN DEPREMİ…

ALTILI MASADA GÜRSEL TEKİN DEPREMİ…

ABONE OL
8 Eylül 2022 10:32
ALTILI MASADA GÜRSEL TEKİN DEPREMİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu canlı yayında “HDP’ye Bakanlık verebiliriz” demişti. Tekin’in açıklamaları CHP ile İYİ Parti arasında tartışmaya neden olurken tartışmaya son noktayı CHP Sözcüsü Faik Öztrak koydu

Gürsel tekinin açıklamaları üzerine İYİ Partinin ağır toplarından ard arda cevaplar gelmişti.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak CHP’li Gürsel Tekin’e tepki gösterdi. Ağıralioğlu “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın ‘Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.’ beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu sözlerine ; Seçmenlerin tapusu elindeymiş gibi teslim olmayın.’ HDP seçmenlerine de bir Türkiye hayali anlatacağız. Ama HDP’nin bizim oylarımıza mecbursunuz dayatmasına razı olacak bir parti değiliz biz. Öyle de bir derdimiz yok”diye devam etmişti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da Ağıralioğlu’nun paylaşımını alıntılayarak “İYİ Parti’yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ise partisinin il başkanları toplantısında konuya ilişkin bir açıklama yapmıştı.

“Bizim olduğumuz masada da olamazlar”

Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre il başkanlarının konuşmasının ardından söz alan Akşener “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı” dedi.

Tüm bu gelişmeler üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP’nin görüşlerini, CHP’nin Genel Başkanı, CHP’nin sözcüsü ve CHP’nin Grup Başkanvekilleri açıklar” dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,  KRT TV’de Oğuz Demir’in sunduğu Anlamak İçin programına katıldı. Öztrak, yayın sırasında kendisine Gürsel Tekin’in açıklamalarının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Hiç tartışmaya gerek yok. Son derece açık. CHP’nin görüşlerini, CHP’nin Genel Başkanı, CHP’nin sözcüsü ve CHP’nin Grup Başkanvekilleri açıklar. Hele hele böylesine önemli bir konuda milletvekillerinin açıkladığı görüşler, kendi kişisel görüşleridir. CHP’nin böyle bir görüşü yoktur. Zaten bu işin nasıl olacağı konusunda Genel Başkanımız geçen gün yapmış olduğu bir televizyon programında açıklamıştır. Buna altılı masa karar verecektir. Altılı masada kimler vardır, son derece açık. Dolayısıyla bu meselenin bu kadar tartışılmasını anlamak mümkün değil.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!