Ana Sayfa Gündem, Yaşam 8 Eylül 2022

CİĞERLERİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

Mersin’in Gülnar ve Manisa’nın Soma ilçelerinde çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, Gülnar’daki yangında yaralanan 5 Orman Genel Müdürlüğü personeli sağlık kurumlarında tedavi altına alındı.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde saat 07.13’te başlayan orman yangınına saat 07.20 itibarı ile ilk müdahalede bulunuldu

Yangını kontrol altına alma çalışmaları;

11 Uçak, 29 Helikopter (9 adet Milli Savunma Bakanlığı, 5 adet İçişleri Bakanlığı Rezerv Güç), 138 Arazöz, 15 Dozer, 850 Personel ile devam ediyor.

Yangında yaralanan 5 Orman Genel Müdürlüğü personelinin sağlık kurumlarındaki tedavileri ise devam ediyor.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’ne kadar yayıldı.

Mahallede farklı mevkilere sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi.

ÜLKE GENELİNDE 13 ORMAN, 9 KIRSAL ALAN YANGINI ÇIKTI

7 Eylül 2022 tarihinde ülke genelinde 13 orman yangını, 9 kırsal alan yangını çıktı.

Bu yangınlardan 20’sinin kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürdürülürken Gülnar ve Soma’da çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarına ise devam ediliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil