Ana Sayfa Bölge, Gündem 10 Ağustos 2023

BİR AÇIKLAMADA TMO’DAN GELDİ !

Fındık üreticilerinin beklediği taban fiyat açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında 80 ila 84 lira fiyatları duyurmuştu 

Açıklanan fiyat üreticilerin tepkisini çekerken taban fiyatta en az 100 tl beklentisinide boşa çıkardı Fındık üreticisi bir hasat sezonunu daha beklentilerinin altında karşılarken TMO bugün resmi sitesinden bir açıklama yaptı

Açıklama Şöyle ; 

Fındık Üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla TMO kabuklu fındık alım fiyatları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından hasat dönemi öncesinde açıklanmıştır.

2023/2024 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları  %50 sağlam iç fındık esasına göre;

Giresun kalite  için        84.00 TL/Kg,

Levant kalite için           82.50 TL/Kg,

Sivri kalite  için              80.00  TL/Kg’dır.

Bakanlığımızca üreticilerimize 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa 1.6 TL/Kg dan başlayan randıman farkı ilave edilecektir.

TMO; fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır.

Kabuklu fındık  alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimiz     21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecektir.

Üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir.

Kabuklu fındık alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatları üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.” denildi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ÖNCELİK TRABZONSPOR’UN

ÖNCELİK TRABZONSPOR’UN

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil