Ana Sayfa Gündem, Politika 13 Eylül 2022

“BOZKURT” KEMAL

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Alparslan Türkeş döneminde MHP’de genel sekreter yardımcılığı ve İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenen Selim Kaptanoğlu’nun da katıldığı Önce Türkiye Buluşması’na katıldı.

Alana girişte “Bozkurt Kemal” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu’na destek veren Kaptanoğlu, “Ülkücüler olarak sonuna kadar yanınızdayız, biz bu işi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş döneminde partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenen, 89-91 yılları arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı yapan, 2015’te MHP genel başkan adaylığını açıklayan Selim Kaptanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Önce Türkiye Buluşması’nda konuştu.

Kaptanoğlu, “Sayın genel başkanın çizdiği politikayı hepimiz anlamamız lazım. Ben inanıyorum gidecekler, hiç yolu yok” dedi. Kaptanoğlu, “Ülkücüler olarak sonuna kadar yanınızdayız, biz bu işi bitireceğiz” diye ekledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun son 4-5 yıldır izlediği politikayı “Türk milletini birleştirici, bütünleştirici, bir araya getirici” olarak yorumlayan Kaptanoğlu, şöyle devam etti; “Solun birtakım hastalıkları var ben bunu biliyorum geçmişten, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım Alparslan Türkeş zamanında üç yıl İstanbul il başkanlığı yaptım, eski bir politikacıyım. Genel Başkanımız bu değişiklikleri yaparken bazı cılız sesler ortaya çıkıyor ‘efendim ne gerek var, yanlış yapıyorlar…Yahu siz Türk milletini tanımıyor musunuz? Türk milletinin hassas noktalarını bilmiyor musunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Önce Türkiye Buluşması’na katılırken alana girişte “Bozkurt Kemal” sloganlarıyla karşılanması dikkat çekti.

Burada yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu “Mustafa Kemal Atatürk ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferler ile taçlandırılmazsa, siyasi bağımsızlığınız tehlikeye girer’ diyor. Bugün geldiğimiz noktada bizim ekonomik bağımsızlığımız var mı?

Değerli ülkücü kardeşlerim, Türkiye sevdalısı olan kardeşlerim o zaman hep beraber olmak zorundayız ve birlikte olmak zorundayız. Görüş farklılıklarımız olabilir ama eğer Türkiye bizim ortak paydamızsa, bayrak bizim ortak paydamızsa ki CHP için rahatlıkla şunu söyleyebilirim, bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Her türlü eleştiri olabilir, beğenmeye bilirler, başımın üstüne ama bayrak ve vatan bizim kırmızı çizgimizdir. Bayrağımızı ve vatanımızı korumak zorundayız. Bayrağımızın altında özgürce yaşamak zorundayız. Bu olmadığı taktirde birilerine yem olursunuz. Hani Lord Curzon söylüyor ya Lozan’da İsmet Paşa’ya ‘Ne istediysen aldın, onların hepsini bu cebime koydum. Ama yarın geleceksin, benden para isteyeceksin. O zaman bunları tek tek çıkarıp önüne koyacağım’ diyor. Ama para istemediler. O yoksul Cumhuriyet hiçbir zaman dilencilik yapmadı. Birisini kapısının önüne gidip ‘Bana para verin’ demedi. Yumurta satarak şeker fabrikalarını kurdular.

Ülkücü kardeşlerim tarihimizi de yeteri kadar bilmiyoruz, kimse kusura bakmasın. 1921 yılında, 23’te iktisat kongresini topladılar, çünkü hepsi savaş meydanlarından gelmişlerdi. Ya bu ekonomiyi nasıl büyüteceğiz. Yol yok, okul yok. Sıtmadan ölen binler var. Bütün buna rağmen 1921 yılında Kayseri’de uçak fabrikasının temelini attılar. 1934 yılında Kayseri’den kalkan ilk uçağımız Ankara’ya indi. Demiryolları ile döşediler Türkiye’yi. Uşak Şeker Fabrikası’nı yumurta satarak kurdular. Okuma, yazma öğrensin diye millet mektepleri kurdular. Okuma yazma oranı Cumhuriyet’in ilk yıllarında kadınlarda binde 8, erkeklerde yüzde 10 ile 12 arasında değişiyor. Bazı aklı evveller diyor ya ‘Ya demokrasiyi niye erken getirmediniz?’. Ya kardeşim Hakkari’de kurulacak seçim sandığına önce okuma, yazma bilen bir adam bulman lazım. Yok öyle bir adam. Hadi buldun o sandığı nasıl getireceksin, haberleşmeyi nasıl sağlayacaksın? Türkiye gerçeklerinden kopuk zaman zaman eleştiriler de gelecek. Ama bu gerçekleri hepimizin bilmesi lazım.” dedi

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil