Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 15 Eylül 2022

Hani Nerede Evrensel Kural?

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, süt maliyetinin satış fiyatının üstünde olduğuna dikkat çekti.

Çiftcitv‘de yer alan haberde ;  15 Mayıs 2022’den bu yana bir litre inek sütünün 7.50 liradan satıldığını söyleyen Barut, “Hayvancılığımızın sürdürülebilir olması için Ulusal Süt Konseyi’nin 7.22 lira olarak hesapladığı 1 litre çiğ süt üretim maliyetinin gerçekte 7.80 lirayı aştığını artık görmesi ve alım fiyatının revize edilerek çiftçiye nefes aldıracak bir adım atmasını istiyoruz” dedi.

Artmaya devam eden girdi fiyatlarının üzerinde duran Barut “Yoncadan mısır silajına, samandan yeme hayvancılıkta tüm maliyetler katlanarak artıyor. Sudan işçilik, elektrik ve mazota kadar girdiler fahiş zamlanıyor. Buna rağmen ülkemizde 15 Mayıs’tan bugüne kadar 7.50 lira olan çiğ süt alım fiyatlarıyla üreticimiz her gün daha çok zarar ediyor” dedi.

“Hani nerede evrensel kural olan süt ve yem paritesi?”

Normal şartlarda süt ve yem paritesine göre süt üreticisinin 1 kilo süt satıp karşılığında 1.5 kilogram yem alabilmesi gerektiğini ifade eden Barut, “Bu işin evrensel ölçütü paritenin mutlak suretle korunmasıdır. Ancak ne yazık ki ülkemizde her zaman olduğu gibi yine çiftçiyi düşünen yok. Hani nerede evrensel kural olan süt ve yem paritesi? İktidar artık gözlerini kapatıp sorunları görmezden gelmesin, kulağının üstüne yatmasın da can çekişen üreticiye destek olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:çiftçitv.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ADLİ HİZMETLER DURACAK MI ?

ADLİ HİZMETLER DURACAK MI ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil