Ana Sayfa Gündem, Yaşam 15 Eylül 2022

“İLK EVİM” DE İLK GÜN REKOR BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle inşa edilecek Sosyal Konut Projesi’ne başvuru sayısının, ilk gün rekor düzeyde bir başvuru ile 785 bin olduğunu açıkladı

TOKİ’nin projeden para kazanmayacağını söyleyen Bakan Kurum, projeye ilk gün veya son gün başvurmak arasında bir fark olmadığını belirtti. Ödemelerin teslimden 1 yıl önce başlayacağı bilgisini verdi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut “İller ve ilçeler belli. Az önce de açıkladım ilk gün başvurmakla son gün başvurmak arasında bir fark olmayacak. Sistemde son gün yaşanacak bir aksaklık içinde biz gerekeni yaparız. İnsanlar o kadar çok yoğunluk oluşturuyor ki vatandaş E-Devlet’ten olsun bizim sitemizden olsun bakmaya çalışıyorlar. Bu projelerin hepsini ilçe bazında da görebilirler ama yoğunluk var yoğunluktan dolayı şu an göremiyorlar. 81 il 600 farklı noktadan dediğimiz zaman o ilçeleri kastediyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Basın Buluşması” programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut hamlesinin detaylarını paylaştı.

Son 20 yılda, Türkiye’yi her alanda tarihi hizmetlerle tanıştırdıklarını söyleyen Kurum, 81 ilde bütün ilçeleri dev eserlerle projelerle donattıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce, yerel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehircilik manifestosunu ilan ettiğini hatırlatan Kurum, Türkiye’de yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere bugüne kadar TOKİ Başkanlığı eliyle 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini kaydetti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil