Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 15 Eylül 2022

TMO AÇIKLAMA YAPTI…

Fındık alımlarına devam eden TMO üreticiyi mağdur etmemeye çalıştıklarını alım noktalarına ek ilave alım noktalarınıda devreye aldıklarını açıkladılar

Konuya ilişkin TMO dan Yapılan açıklama şöyle :

Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatlar doğrultusunda kabuklu fındık ve çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başlayan TMO, üreticilerimiz lehine piyasa oluşmasını amaçlamaktadır.

Kabuklu fındıkta; 22 Ağustos’ta başlayan alımlarımız bugünkü tarih itibariyle 43 noktada devam etmekte olup üreticilerimiz alım başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 120 bin ton ürün için randevu oluşturmuşlardır.

Çekirdeksiz kuru üzümde ise 7 Eylül’de başlayan alımlarımız bugünkü tarih itibariyle 9 noktada devam etmektedir. Alım başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 80 bin ton ürün için randevu oluşturulmuştur.

Üreticilerimizden TMO’ya yoğun bir teveccüh olup randevuların artışına göre gerektiğinde ilave alım noktaları ve ekipler açılmaktadır.

Piyasada, TMO fiyatlarının altında verilen fiyatlara üreticilerimizin itibar etmemeleri ve randevularını alarak TMO alım kriterlerine uygun şekilde hazırladıkları ürünleri, randevu aldıkları günde TMO’ya getirmeleri, piyasanın sağlıklı oluşması açısından önem arz etmektedir.

Alımlarımızın yoğunlaşarak devam etmesi beklenmekle birlikte, son dönemde bazı sanayicilerin  piyasanın tamamen TMO üzerinden dönmesi yönünde söylemleri gündeme gelmektedir.

Sermayesinin tamamı kamuya ait olan TMO, piyasadaki bütün ürünü almaya yönelik imkan ve hazırlığa haizdir. Ancak almış olduğu ürünleri önceki dönemlerde de yaptığı üzere Ülkemiz ve Kurum menfaatleri doğrultusunda maliyet kalemlerinin tamamı ile iç ve dış piyasalar da dikkate alınmak suretiyle belirlenecek fiyatlarla, alımlar tamamlandıktan sonra ve ihtiyaç olması halinde satışa sunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil