Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 19 Eylül 2022

Tarım Bakanından Destek Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci sertifikalı tohuma verilen detseğin iki kattan daha fazla artırılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi daha da artırmak amacıyla başta buğday ve arpa olmak üzere hububat ürünlerinde sertifikalı tohum kullanım desteğini iki katının da üzerine çıkaracaklarını belirterek, “Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik için bu yıl itibariyle dekar başına 24 TL sertifikalı tohum desteği verdiklerini kaydeden Bakan Kirişci önümüzdeki yıl bu rakamın 50 TL’ye çıkarılacağını söyledi.

Bu artışla sertifikalı tohum için verilen desteğin yüzde 108 oranında yükseleceğini kamuoyuyla paylaşan Bakan Prof. Dr. Kirişci, bu artışın üreticilerimize hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil