Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 21 Eylül 2022

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu; YAPMAYIN DEDİK ,DİNLEMEDİLER …

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalarını eleştirerek, “Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor” dedi. Solakoğlu, piyasada süt talebi olmasına rağmen kendi çiftliğinde bile küçülmeye gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

Sosyal Medya  hesabından bir paylaşım yapan Başkan Solakoğlu, kendi çiftliğinden yüzde 10 kesim kararı aldığını belirterek, “Piyasada süt talebi olmasına karşılık fiyatı düşük tutmanın sonu budur” dedi. Solakoğlu, “Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor. Bunun bedelini halk rafta ödeyecek. Süttozu ihracatını kapatıp ölüm fermanını imzaladılar” tepkisinde bulundu.

Solakoğlu, hayvancılık sektöründe yaşananlarla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Dişi kesimini yasaklayarak insanları zorlayamazsınız. Zararına üretim kimse yapmaz! Bu hayvanları yerine koymak en az 2,5 yıl! Çiftçi enflasyonun sebebi değil çözümü de olamaz dedik. Daha ne demeliydik, ne yapmalıydık?

Hata üzerine hata. Süt üretimi düşüyor çünkü üretici batıyor. Buna çözüm olarak süt ihracatı kısıtlanıyor. Diğer taraftan et açığımızı telafi etmek için ithalatı açtılar. Yapılanlar araba hararet yapınca çıkan uyarı lambasının fişini çekmeye benziyor”

solakoğlu

Kaynak:tarımdanhaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil