Ana Sayfa Bölge, Gündem 23 Eylül 2022

Hacısalihoğlu: Fındık Üreticisi Tüccara Mahkum Ettiriliyor

Gurbetten gelip fındığını toplayan insanların bir an önce fındığı harmandan kaldırıp ürünü satıp geri dönmek istediğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Kışlık ihtiyacını, okul masrafını gidermek için fındığını acil olarak satmak isteyen üreticiler de var. Asıl mağdur olanlar onlar. Yok pahasına fındıklarını satıyorlar. dedi


www.ekotime.net  internet haber sitesinin haberine göre CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu fındık üreticisinin tüccara boğdurulduğunu belirterek, mutlak surette TMO eliyle fındık üreticisine alım garantisi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Hacısalihoğlu destekleme fiyatı ile 54 lira fiyat belirlendiğini belirterek, “Ancak şu anda fındık üreticisi tüccara teslim edilmiş durumdadır. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Devlet üreticinin yanında olmalı. Vurgunculuğa müsaade etmemeli. TMO’nun piyasadaki fındığı üreticinin elindeki fındığı söylenen fiyattan alması lazım ki sorunlar çözülsün” şeklinde konuştu.

Gurbetten gelip fındığını toplayan insanların bir an önce fındığı harmandan kaldırıp ürünü satıp geri dönmek istediğini kaydeden Hacısalihoğlu, “Kışlık ihtiyacını, okul masrafını gidermek için fındığını acil olarak satmak isteyen üreticiler de var. Asıl mağdur olanlar onlar. Yok pahasına fındıklarını satıyorlar. Devletin bir çözüm bulması lazım. Çayda olduğu gibi açıklanan piyasa fiyatın altında alım yapılmaması lazım. Piyasanın denetlenmesi lazım. Üretici iyi fiyattan fındığını satarsa daha fazla ürün satmak için bağına bahçesine bakacaktır. Dolayısıyla bu da üreticinin ve tüketicinin karına olacaktır” diye konuştu.

Her manada emeği çalınan kesimin fındık üreticisi olduğunu da sözlerine ekleyen Hacısalihoğlu, “Fındığa 3 dolar üzerinde 4 dolar civarında fiyat verilmeliydi. 70 lira bile tatmin etmezdi. Son yıllarda sadece fındıkta değil diğer ürünlerde de üreticiler tüccarlara boğduruluyor. Fındık, çay, buğdayda da böyle. Ondan sonra devlet başka yerlerden ürün tedarik etmek yolunu tercih etmek zorunda kalıyor. Sonuç olarak fındıkta yaşanan problemin çözülebilmesi için TMO eliyle üreticiye alım garantisi verilmesi şarttır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil