Ana Sayfa Gündem, Politika 27 Eylül 2022

Faik Öztrak: Türkiye, Servet Dağılımının En Adaletsiz Olduğu Üç Ülkeden Biri

EN ZENGİN %1, ÜLKEDEKİ SERVETİN %41’İNE SAHİP

ADINDA “ADALET” OLAN PARTİ, HER TÜRLÜ ADALETE DARBE VURDU

CHP Sözcüsü Öztrak, Türkiye’de en zengin yüzde 1’lik kesimin ülkedeki toplam servetin yüzde 41’ine sahip olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye servet dağılımının en adaletsiz olduğu üçüncü ülke. Bizden daha kötü olanlar; oligark ekonomisi Rusya ve teneke mahallelerin olduğu Güney Afrika” dedi.

Öztrak, adında “Adalet” kelimesi olan bir partinin 20 yılda ülkedeki her türlü adalete darbe vurduğunu belirterek, “Ama artık az kaldı. Biz kazanacağız, milletimiz kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin küresel servetten aldığı payın 2007-2013 arasındaki yükselişinin durduğunu ve özellikle tek adamlık hevesinin arttığı 2017’den itibaren de düşüşün hızlandığını ifade etti.

AZ GİTTİK, UZ GİTTİK, 20 YIL ÖNCEYE GİTTİK

Küresel servetten Türkiye’nin aldığı payın 20 yıl önceki seviyesine düştüğüne dikkat çeken Öztrak, “Az gitmiş uz gitmiş 2002’nin gerisine gitmişiz” değerlendirmesinde bulundu.

EN ZENGİN %1, ÜLKEDEKİ SERVETİN %41’İNİ ALIYOR

Credit Suisse’nin son yayınladığı Küresel Servet Raporu’ndaki verilere dikkat çeken Öztrak’ın açıklamasına göre Türkiye yoksullaşıp küresel servetten aldığı pay azalmakla kalmıyor; aynı zamanda Türkiye içindeki servet dağılımının da son derece adaletsiz olduğu göze çarpıyor. Öztrak’ın paylaştığı grafiğe göre Türkiye’de en zengin yüzde 1’lik kesim, toplam servetin yüzde 41’ine sahip. Bu oranla Türkiye servet dağılımının en adaletsiz olduğu üç ülkeden biri. Servet dağılımı adaletsizliğinde Türkiye’den daha kötü olan ülkeler, oligark ekonomisi Rusya ve teneke mahallelerin olduğu Güney Afrika…

“ADALET” SADECE ADINDA VAR

Verilerin yansıttığı tablonun çok açık olduğunu belirten Öztrak, açıklamasında şunları belirtti:

“Adında ‘Adalet’ olan ve adaleti sadece ‘Saray’ yapmak zanneden bir parti, 20 yılda ülkemizde her türlü adalete darbe vurdu. Ama artık az kaldı. Biz kazanacağız, milletimiz kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CİĞERLERİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

CİĞERLERİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil