Ana Sayfa Bölge, Gündem 1 Ekim 2022

EGEMEN BEBEK DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla SMA TİP 1 hastası Egemen bebeğin tedavisi için belediye binası önünde kermes düzenlendi. Kermes etkinliğinde gönüllüler tarafından üretilen tekstil ve gıda ürünleri, el yapımı oyuncaklar ve yiyeceklerin satışından elde edilen gelir Egemen bebeğin tedavisinde kullanılacak.

Egemen bebeğin tedavisi için kermes düzenlendi!

Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla SMA TİP 1 hastası Egemen bebeğin tedavisi için belediye binası önünde kermes düzenlendi. Kermes etkinliğinde gönüllüler tarafından üretilen tekstil ve gıda ürünleri, el yapımı oyuncaklar ve yiyeceklerin satışından elde edilen gelir Egemen bebeğin tedavisinde kullanılacak.

DUBAİ’DE TEDAVİ EDİLECEK

Trabzon’un Maçka ilçesinde ikamet eden Şaziye ve Şafak Öztürk çiftinin minik evladı Egemen Öztürk hayata tutunmak için hayırseverlerin yardımını bekliyor. Ölümcül genetik kas hastalığı olan SMA TİP 1 ile olan savaşında minik Egemen bebeğin çok vakti kalmadı. Egemen bebeğin tedavisi yurt dışında zolgensma isimli ilaç uygulanarak yürütülecek. Egemen Öztürk bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için gerekli kilo kriterine sahip ve her geçen gün de kilo alıyor. Egemen Bebeğe söz konusu tedavinin uygulanabilmesi için iki yaşını doldurmamış olması gerekiyor. İki yaşından büyük bebeklere tedavide kullanılan zolgensma adlı ilaç verilemiyor. O nedenle Egemen Bebeğin tedavisi için zaman her geçen gün daralıyor. İhtiyaç duyulan para toplandıktan sonra Egemen bebeğin tedavisi Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de yürütülecek.

“BİR CANA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Kermeste hazırlanan ürünlerin sergilendiği bütün stantları gezerek gönüllülerle sohbet eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, herkesi Egemen bebeğin tedavisi için kermes etkinliğine katılmaya davet etti. Kermese katkı veren herkese teşekkürlerini ileten Başkan Genç, “Bugün mübarek, güzel bir günde standımızı açtık. Güzel de gidiyor. İnşallah, güzel bir katkı sağlayacağız. 5 Ekim’de de bağış kampanyası düzenleyeceğiz. Burada kadınlarımızın hem katkılarını, hem de duyarlılıklarını gördük. Çok mutlu olduk. Bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yomra’dan gelen gönüllü kadınlarımıza, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bütün hemşehrilerimiz başta olmak üzere herkesi bu duyarlılığa bir kez daha davet ediyoruz. Bir cana katkı sağlayacağız, inşallah.” dedi.

PARANIN YÜZDE 72,5’İ TOPLANDI

Şu anda 21 aylık olan Egemen bebek için 2021 yılının Ocak ayından itibaren Trabzon Valiliği’nin izniyle düzenlenen bağış kampanyalarında tedavi giderinin yüzde 72,5’lik kısmını oluşturan 1.268.750 Euro toplandı, tedavi için geriye kalan 481.250 Euro’nun ise düzenlenecek kampanyalarla toplanması hedefleniyor. Egemen bebeğin tedavisi için toplanması hedeflenen miktar ise 1.750.500 Euro civarında. Egemen bebek için daha önce de iki kez bağış gecesi düzenlenmişti.

“TEDAVİ İÇİN SÜRE DARALIYOR”

Şu anda 19 aylık olan Egemen bebek için 2022 yılının Ocak ayından itibaren Trabzon Valiliği’nin izniyle bağış kampanyası düzenleniyor. Trabzon’un Maçka ilçesinde ikamet eden Şaziye ve Şafak Öztürk çiftinin minik evladı Egemen Öztürk hayata tutunmak için hayırseverlerin yardımını bekliyor. Ölümcül genetik kas hastalığı olan SMA TİP 1 ile olan savaşında minik Egemen bebeğin çok vakti kalmadı. Egemen bebeğin tedavisi yurt dışında zolgensma isimli ilaç uygulanarak yürütülecek. Egemen Öztürk bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için gerekli kilo kriterine sahip ve her geçen gün de kilo alıyor. Egemen Bebeğe söz konusu tedavinin uygulanabilmesi için iki yaşını doldurmamış olması gerekiyor. İki yaşından büyük bebeklere tedavide kullanılan zolgensma adlı ilaç verilemiyor. O nedenle Egemen Bebeğin tedavisi için zaman her geçen gün daralıyor.

“GENETİK BİR HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR”

Egemen bebeğin tedavisi için ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla ihtiyaç duyulan paranın büyük bir kısmının toplandığını ifade eden Başkan Genç, “Maçkalı minik Egemen bebeğimizi hayata bağlamak bizim görevimiz. Bizim, hepimizin yakınlarının başına gelebilecek genetik bir hastalıkla mücadele ediyor minik yavrumuz. Egemen bebeğimizin tedavisine destek olmak hepimizin insanlık görevi. Aynı zamanda vicdani bir görev… SMA TİP 1 hastalığının tedavisi çok pahalı ve ancak yurt dışında yapılabiliyor. O nedenle hayırseverlerin yardımına ve desteğine ihtiyaç duyuluyor. Şu ana kadar neredeyse ihtiyaç duyulan paranın büyük bir kısmı toplandı. Sağ olsun bu gecemizde hayırseverlerimizin destekleriyle 3 milyon TL para toplandı.  8 milyon TL’ye daha ihtiyacımız var. Bu paranın toplanması için de bütün hayırseverlerimizin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Bunun içinde şehrimizin önemli işadamlarıyla görüşmelerimiz sürecek. İnşallah hep birlikte el ele verip Egemen’i sağlığına kavuşturacağız. Duyarlılık gösterip bağış gecemize katılan bütün hayırseverlerimize bir kez daha en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Yüce Allah destek olan herkesten razı olsun. ” diye konuştu.

TEDAVİSİ DUBAİ’DE YAPILACAK

Egemen bebeğin tedavisi için 1. 750.000 Euro’ya ihtiyaç duyuluyor. Tedavinin yürütülebilmesi için 8 milyon TL’ye daha ihtiyaç var. İhtiyaç duyulan para toplandıktan sonra Egemen bebeğin tedavisi Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de yürütülecek.

HESAP NUMARALARI

Valilik onaylı Ziraat Bankası İBAN HESAPLARI TR08 0001 0090 1012 2219 4050 01 (TL İBAN); TR78 0001 0090 1012 2219 4050 02 (USD İBAN); TR51 0001 0090 1012 2219 4050 03 (EURO İBAN). Ayrıca hayırseverler tüm GSM operatörleri üzerinden EGEMEN yazıp 6110’a göndererek 20 TL tutarında bağışta bulunabilirler.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil