DOLAR 32,5056 -0.12%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.434,220,47
BITCOIN 2095356-0.96433%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

21:31

YATSIYA KALAN SÜRE

“EYT”NE ZAMAN AÇIKLANIYOR, KİMLER EMEKLİ OLACAK ?

“EYT”NE ZAMAN AÇIKLANIYOR, KİMLER EMEKLİ OLACAK ?

ABONE OL
3 Ekim 2022 20:46
“EYT”NE ZAMAN AÇIKLANIYOR, KİMLER EMEKLİ OLACAK ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT ‘deki gelişmeleri an be an takip eden vatandaşlar konu ile ilgili açıklamaları da yakından takip etmeye devam ediyorlar  18 yaş altında yapılan staj sigortalarının da kapsama dahil edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’nin açıklanacağı tarihi duyurdu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan , AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ve son olarak ta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundular .Bizde sizlere haberimizde EYT’nin açıklanacağı tarih ve  tahmini olarak emekli olacak kişi sayısı…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan EYT düzenlemesinde artık tüm çalışmalar tamamlandı ve son viraja girildi. EYT çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin açıklanacağı tarihi de duyurmuştu.Bakan Bilgin yaptığı açıklamada ” Çalışmamız teknik olarak bitti, Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra da Meclis’e intikal ettiririz.” demişti

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir açıklama da  AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, yapmış “Sayın Vedat Bilgin hocamız çalışmasını çok kapsamlı, hassas şekilde gerçekleştirdi. 2022 bitmeden bu konu yasalaşacak ve 2023’ten itibaren hayata geçecek” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili son açıklama ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, yaptı  Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili olarak;

Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak.

Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.

Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada konuya ilişkin çok kısa bir açıklama yaparak kendisininde dosyayı henüz görmediğini “Vedat Bey’in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!