Ana Sayfa Gündem, Spor 7 Ekim 2022

HENÜZ HER ŞEY BİTMEDİ…

Dün akşam UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Monaco karşılaşması sonrası Bordo Mavililerin Teknik Patronu  Abdullah Avcı maç değerlendirmesinde bulundu daha sonrada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Müsabakanın değerlendirmesiyle sözlerine başlayan Teknik Patron Abdullah Avcı, “Bugün aslında konu başlığı biraz kırılma anları diyebiliriz oyunun 90. dakikası için. Oyun dengeli bir oyun. ‘Rakibin iki formasyonu var’ demiştik 4-4-2 başlamıştı, kazanmak istiyordu. 7-8 dakika galiba VAR’la beraber 10. dakika oldu. Yediğimiz kırmızı kart. Faul kazandık kırmızı kart yedik. Baktığımda kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Sonrasında da oyunu tutmak istedik. Bazen olabiliyor, bu oyunun içinde bunlar var. Bu şekilde kırmızı kart görmemiz doğru değil. Ama ilk gelen top 13. 14.dakikada gol oldu. Sonra oyunda bir dengeli durmaya çalıştık. 1-0 içeri girmek istedik aslında, oyunda devre arası ona göre formasyon değişikliği yapacaktık. Ama 45’te bu sefer rakibin kazandığı penaltı ile içeri 2-0 mağlup girdik. 2. yarıya aslında dediğim gibi 2-0 değil de 1-0 girsek formasyon değişikliğine gidecektik. Ama biraz daha oyunu 2-0 olarak tutmak ve götürmek istedik. 55 ve 60.dakikalarda bu değişiklikleri yapacaktık. 55.dakikada 2 tane oyuncu değişikliği yaparken 3. golü duran toptan ve kornerden yedik. Sonrasında 2 değişikliği yaparak sahanın içinde rakibin durumuna göre 4-3-2 formasyonunu aldık. Biraz daha topa sahip olduğumuzda, topu çevirdiğimizde iyi bir gol bulduk. Atamadığımız final pasları var. Bu seviyede 90 dakika 11’e 10 oynamak çok kolay bir süreç değil. Oyunun içinden cebimize koyacağımız olumlu şeylerimiz de var, olumsuzluklar da var. Ama uluslararası seviyede bu kadar süre 10 kişi kalmak kolay değil. Müsabakayı bugün itibariyle kaybettik. Grupta puanlar 6-6, 3-3… 3 maç var, 2’si içeride. Ben bu gruptan iyi bir şekilde çıkacağımızı, kazanarak devam edeceğimizi düşünüyorum. Yarından itibaren toparlanıp lige en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Grupta çıkabilme şansımıza yönelik gelen soruya ise Teknik Patron Abdullah Avcı, “Bu maçın analizi yapılacak, geri bildirim toplantısı yapılacak. Ama 4 gün sonra bir lig maçı daha var. Önümüzdeki hafta 3 tane maçımız var. Kasımpaşa, Monaco ve Beşiktaş maçları. Parça parça bunlara hazırlanacağız. Evet gruptan herkes çıkabilir. Ama biz bu gruptaki son 3 maçın 2’si kendi evimizde oynayacağız. Bugün taraftara teşekkür ediyorum. Takıma ve bana verdikleri pozitif destekten dolayı. Aynı şekilde Trabzon’da da bunu zaten yapıyorlar. Bugün Monaco’ya karşı 11’e 11 devam etse belki de kazanabiliriz, yine kaybedebiliriz, berabere bitebilirdi. Ama oyunun içinde devamlı olma ihtimalinizin yüksek bir oyunda böyle bir durumla karşılaştık. Kasımpaşa maçından sonra nasıl çıkacağız? Monaco maçının bugün analizinden dolayı, bugün formasyon olarak 4-4-2 oynadılar. Belki o gün 5-3-2 oynayacaklar. Bugün biz oyunun içinde formasyon değişiklikleri yaptık. Bakalım biz ona nasıl bir cevap aldık, nasıl alamadık. Ona bakacağız. Oyunun içinde hakemlerle ilgili en ufak bir düşüncem yok. Verdiği kararların bence hepsi doğru. Bizim burada kendimizi sorgulamamız gerekiyor, bizim gibi bir takımın bu seviyede 10 kişi kalmaması gerekiyor. Kendi oyuncumu o anlamda sorgulayabilirim. Oyun için zaten onu sorgulayacağız” diyerek yanıt verdi.

Sakat oyuncularımızla ilgili de açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Bakasetas çok özel bir oyuncu, özel bir karakter ve her şeyin içinde olmak istiyor. Son Yunanistan Milli maçında sakatlandı. Ayağında ciddi kanama vardı. Ama Baka öyle bir oyuncu ki, son milli maçında o kanamayla oynamasını beklemiyordum aslında. 70 dakika oynadı. Sonrasında geldi Kayseri maçı. Aslında süre olarak oynatacaktık. Ama oyun öyle bir aktı ki, oyunun içinde de çok aktif olmaya başlayınca oyunun sonuna kadar tuttuk. Kanama çok yükseldi, maçtan sonra kendisiyle ve doktorlardan ve sağlık ekibinden aldığımız geri bildirimler, pas geçilmesi gerektiğini, az süre alması gerektiğini yoksa ayaklarında başka bir şey hissetmeye başladığını yönelikti. Çünkü yorgunlukları çok yük binmişti. Onun için bugün Bakasetas’ı kaybetmek değil uzun vadede kazanmaktı planımız. Bence o bugün hem maçını 30 dakika oynamış oldu hem iyi performans sergiledi. Hem de Kasımpaşa maçına kadar iyi bir dinlenme süreci olacak” dedi.

Monaco’ya gelen taraftarlarımıza da teşekkür eden Teknik Direktörümüz Avcı, “Aslında burası zor bir deplasman değil. Baskının olmadığı bir yer. Bizim taraftarımız daha fazlaydı, her yerde oldukları gibi bizi yalnız bırakmadılar. Geldiğim günden itibaren artarak bir gönül bağımız var ve karşılıklı çok güzel destek oluyorlar. Sonuçlar bazen inişli bazen çıkışlı da olsa bugün davet ettikleri, destek oldukları için onlara teşekkür ediyorum. Biz iyi yoldayız, iyi şeyler yapıyoruz. Buna destek olmaya, Trabzonspor’a destek olmaya devam etsinler” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil