DOLAR 32,5189 -0.1%
EURO 34,8682 -0.11%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN 2158749-0.12411%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

04:29

SABAHA KALAN SÜRE

ALNINIZDAN ÖPÜYORUZ

ALNINIZDAN ÖPÜYORUZ

ABONE OL
9 Ekim 2022 22:09
ALNINIZDAN ÖPÜYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nın finalinde Angola’yı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Ay-Yıldızlılar hem müzesindeki tek eksik parça olan Dünya Kupası’nı hem de 4 yıl önce Meksika’da Angola’ya penaltı atışlarıyla 5-4 kaybettiği maçın rövanşını alarak büyük bir başarı elde etti. 

52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde binlerce taraftarın coşkulu desteği altında maça çıkan Ampute Futbol Milli Takımımız, 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31. (penaltıdan) ve 43. dakikalarda Rahmi Özcan ve 49. dakikada Serkan Dereli’nin golleriyle galibiyete ulaştı. Angola’nın sayısı 24. dakikada Adao’dan geldi. Millliler, maçın ardından asker selamıyla tribünleri selamladı.

Kahramanlara şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Final maçının ardından düzenlenen törende Ampute Milli Takımımıza şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca tek tek sporcularımızı kutlayarak madalyalarını verdi. Kupa ve madalya törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve diğer yetkililer katıldı.

Kupanın En iyi Oyuncusu seçilen Ömer Güleyüz’e ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Ömer Güleryüz ayrıca attığı 9 Golle kupanın Gol Kralı oldu. Ömer Güleryüz, Gol Krallığı ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı. Angola file bekçisi Esteban da turnuvanın kalecisi seçildi.

Protokolden büyük destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekilleri Murat Aksu ve Yusuf Günay, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen, Ali Düşmez, Hamit Altıntop, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen final müsabakasını tribünden takip etti ve Millilere destek verdi.

Ay-Yıldızlılar grup maçlarında Fransa’yı 3-0, Liberya’yı 5-0 yenmiş, Haiti ile 1-1 berabere kalmasının ardından Son 16 Turu’nda Meksika’yı 5-0’la geçmişti. Çeyrek finalde Fas’ı 4-1 mağlup eden Ampute Milli Takımımız, yarı finalde Özbekistan’ı 1-0 yenmesinin ardından finalde de Angola’yı geçerek unutulmaz bir zafer yaşadı.

TFF destekledi, madalyalar geldi

Türkiye Futbol Federasyonu 16 yıldır “Futbol Aşkı Engel Tanımaz” sloganıyla engelli futboluna destek veriyor. Ampute Milli Takımımız da bu desteğin ardından uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Ay-Yıldızlılar, 2007 yılında ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olmalarının ardından, 2010, 2012 ve 2014 Dünya Kupaları’nda da aynı dereceyi elde etmişti. 2018 yılında Meksika’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola’yla penaltı atışlarıyla 5-4 geçilen Milliler, ikincilikte kalmıştı. Bu kez Angola’yı yenen Ampute Milli Takımımız en büyük başarısına ulaştı. Ampute Milli Takımımız, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası’nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyon olmuştu.

80 maçın 76’sı TFF’nin Riva tesislerinde oynandı

 24 ülkeden 360 sporcunun yer aldığı Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda 80 maçın 76’sı TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde oynandı. Türkiye’nin oynadığı açılış maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde, yarı final Vadofone Park’ta, final müsabakası ve 3.’lük-4.’lük maçı Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Dünya Kupası’nda üçüncülüğü Haiti’yi 4-2 yenen Özbekistan elde etti.

Türkiye-Angola finali öncesi Dünya Kupası’nın kapanış töreni yapıldı. Müzik gösterileri ve davul şovlar kapanış törenine renk kattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!