DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BITCOIN 2064404-2.31242%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

TÜM TÜRKİYE EKRAN BAŞINA …

TÜM TÜRKİYE EKRAN BAŞINA …

ABONE OL
9 Ekim 2022 07:22
TÜM TÜRKİYE EKRAN BAŞINA …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nın finalinde 9 Ekim Pazar(BUGÜN) Angola ile karşı karşıya gelecek.

Ampute Milli Takımımız, 2007 yılında ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olmuş, 2010, 2012 ve 2014 yıllarında da aynı dereceyi elde etmişti. Ay-Yıldızlılar, 2018 yılında Meksika’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola’yla şampiyonluk maçına çıkmış, penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 yenilmişti. Türkiye ile Angola arasında oynanacak Dünya Kupası finali, bir nevi bu maçın rövanşı niteliği taşıyacak. Angola’ya kaybettiğimiz finalde penaltı kaçıran Osman Çakmak, şu anda Ampute Milli Takımımız’ın teknik direktörlüğünü yapıyor. Osman Çakmak “Yarım kalmış bir hikayeyi tamamlayıp, bu zorlu serüveni kupayla taçlandıracağız. Pazar günü tüm sporseverleri Milli Takımımıza destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

TFF Başkan Vekili ve Engelli Spor Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, maç sonrasında şu değerlendirmede bulundu:

“Ampute Futbol Milli Takımımızı, tüm oyuncuları, teknik direktör Osman Çakmak’ı, idarecileri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımızı kutluyoruz. Başta Federasyon Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu olarak Dünya Kupası için tüm imkanları sağladık. Dünya kupasına 24 ülke katıldı, şu ana dek 78 maç oynandı. Çok şükür ki Milli Takımımız finale kaldı. Tesadüf ki 4 yıl önce Meksika’da Angola ile final oynamıştık ve penaltılarla kaybetmiştik. Şimdi rövanş Galatasaray Stadı’nda. Bütün taraftarları Ampute Milli Takımı’nı desteklemeye davet ediyoruz. Stadı dolduralım, inşallah Dünya Kupası’nı Türkiye’ye kazandıralım. Bütün takımı tekrar kutluyorum.”

52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak ve saat 20:00’de başlayacak müsabaka TRT Spor‘dan naklen yayınlanacak. Dünya Kupası’nda Özbekistan ile Haiti arasındaki 3.’lük-4.’lük müsabakası da aynı statta saat 18:00’de oynanacak.

Sporseverler maçın biletlerini passo.com.tr’den ücretsiz olarak temin edebilecek. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, tüm sporseverleri final maçında Ampute Futbol Milli Takımımızın yanında olmaya davet ederek, “Herkes tek ses, tek yürek olarak maç bitene kadar tezahüratlarıyla Milli Takımımıza destek versin” diye konuştu.

Ay-Yıldızlılar, 2018 yılında Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası finallerinde Angola’yla karşılaşmış, penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 mağlup olmuştu. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki finale, 4 yıl önce kıl payı kaçan şampiyonluğun rövanşı gözüyle bakılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!