Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 11 Ekim 2022

SORUN BÜYÜK,TEDBİR ALMAK İÇİN BAKMAK VE GÖRMEK YETER

Eski AKP Karaman Milletvekili ve eski PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, süt fiyat politikasını sosyal medya hesabından eleştirdi. Konuk, süt üretiminin yüzde 20-25 oranında azaldığını belirterek, “Tedbir almak için artık derin analizler yapmak, düşünmek de gerekmiyor. Bakmak ve görmek yeter.” dedi.

İki dönem Ak Parti Karaman Milletvekilliği de yapan Eski Pankobirlik Başkanı Recep Konuk  iktidarın süt fiyatıyla ilgili politikasını eleştirdi. Konuk, Konya’da 2 bin üreticinin ahırlarını tasfiye ettiğini belirtti.

Haberin Yıldızı-Haber Merkezi 

Konuk’un “Kendime notlar” notuyla sosyal medya hesabından yaptığı  paylaşım şöyle:

“TZOB Başkanı Bayraktar’a göre, 1 milyon, TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu’na göre 1,7 milyon süt ineği kesilmiş. Konya’da 2 bin üreticinin ahırını tasfiye ettiği ifade ediliyor. Süt üretimimizin yüzde 20-25 azaldığı tahmin ediliyor. Süt azaldığı için süt toplayıcıları birbirinin tankerlerinin yolunu kesmeye başladı. USK’nın (Ulusal Süt Konseyi) 7,5 TL’lik fiyatı kâğıt üzerinde kaldı. Raf fiyatları artmasın diye işin matematiği ile inatlaşmanın sonucu ülkemizi süt ve süt ürünlerinde yokluğa sürüklüyor. Sütümüz azalırsa peynirimiz yoğurdumuz tereyağımız da azalır. Tedbir geciktikçe tekrar eski üretim seviyesine ulaşmanın da tüketicinin süt ve süt üretimine erişiminin de maliyeti artıyor. Raf fiyatlarını artırmadan çözümün yolu belli,

1-gerçekçi bir çiğ süt primi.

2-Yem ve yem girdilerinin maliyetini düşürmek.

Elde kalan süt ineklerimizi bari kurtarmak için artık akıl devreye girsin, sütümüz kesilmesin.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil