Ana Sayfa Bölge, Gündem 11 Ekim 2022

ULAŞIMDA CİDDİ BİR ADIM ATILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısı, Başkan Murat Zorluoğlunun yokluğunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı.

ŞEHİTLERİ ANDI
Toplantıya şehitleri anarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Muhammed Karaçam ve Yusuf Ataş ile Mersin’de polisevine düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Sedat Gezer’i rahmet ve minnetle anıyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ
Hayatını kaybeden Trabzon’un değerlerine de başsağlığı dileklerini ileten Ataman, “Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen’e, yine AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nurettin Aydın’ın kıymetli babası Davut Aydın’a, İnönü Mahallesi’nde 23 yıldır muhtarlık görevini yürüten Salih Yılmaz ağabeyimize ve eski Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Nizam Harut’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

BAKANLARIMIZ ŞEHRİMİZİ TEŞRİF ETTİ
Çok önemli isimleri de Trabzon’da ağırladıklarını dile getiren Ataman, “24 Eylül’de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu şehrimizi teşrif ettiler. Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu bir dizi açılışta bulunmak üzere şehrimizi teşrif ettiler. Öte yandan Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş Beyefendinin katılımlarıyla 4 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Bu toplantıda Trabzon’un ülkemizin en büyük 20 ihracatçı şehri arasında bulunduğu da açıklandı” ifadelerini kullandı.

TRAMVAY PROJESİ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ
Trabzon’da son günlerde gündemde olan Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Vekili Ataman, “Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili çok net bilgileri Meclisimize arz etmek istiyorum. Daha önce yapıldı dediğimiz Ulaşım Master Planımız, Bakanlıkça onaylandı. Artık Trabzon’un bir Ulaşım Master Planı var. Uygulama Projesi için süreci başlattık. İlk etapta Şehir Hastanesi ile Havalimanı arasındaki 15 kilometrelik hat, akabinde de Akçaabat-Yomra, Arsin tarafına doğru 31 kilometrelik ilave bir hat olacak. Bununla ilgili olarak da uygulama ve yapım projesi birlikte yürüyor. Sayın Bakanımız da Trabzon’a geldiğinde bu konuda Başkanımızla ittifak ettiler. Güzergâh olarak ve yapılan işlem olarak ete kemiğe bürünmüş bir proje. Artık Trabzon’un raylı sistemi olacak” dedi.

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI’NI TEBRİK ETTİ
Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nı tebrik eden Başkan Vekili Ataman, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “24-30 Eylül tarihleri Samsun’da düzenlenen Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası’nda güreş branşında Trabzon Büyükşehir Belediyespor güreşçilerinden Mehtap Gültekin kategorisinde dünya ikincisi olurken, Vahide Nur Gök ise kategorisinde dünya üçüncüsü olmuştur. Sporcularımızı tebrik ediyoruz.”

BARO BAŞKANI AYDIN’I KUTLADI
“Trabzon Baro Başkanlığına yeniden seçilen Duygu Keleş Aydın Hanımefendiyi ve yönetim kurulunu tebrik ediyoruz.”

BAŞARILI GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
“2021 Yılı Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni düzenlendi. Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu da törene katıldı. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği törende ödül alan tüm basın mensuplarını tebrik ediyoruz.”

BATUM İLE DOSTLUĞUMUZU PEKİŞTİRDİK
“Trabzon-Batum Günleri kapsamında kardeş şehrimiz Batum ile 2 gün boyunca ticaretten spora, sanattan gastronomiye birçok alanda dostluğumuzu pekiştirdik. Güzel bir organizasyondu. Son gününde etkinliklere ben de katıldım. Yemeklerine, folkloruna kadar aynıydı. İlişkilerimiz karşılıklı olarak kardeş şehir statüsünde devam ediyor.”

ORTAK AKIL ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLDİ
“Büyükşehir Belediyemiz tarafından ‘Trabzon Konuşuluyor’ isimli geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda,  Trabzon’da yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalar ortak akıl çerçevesinde değerlendirildi. Herkesin memnun kaldığı çok faydalı bir toplantı oldu.”

BELEDİYEMİZ GENÇLİĞE HİZMET ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
“5-9 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde 2.’si düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festivali’nde Büyükşehir Belediyemiz tarafından stantlar kurularak çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Festivalde Trabzon Büyükşehir Belediyemizce yapılan ‘Sporda Performans Ölçüm Ve Yetenek Merkezi’nin ‘Gençliğe Hizmet Ödülü’ne layık görülmesinden de memnuniyet duyduk.”

SPORA VE SPORCUYA DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR
“Amatör Spor Kulüpleri ve eğitime desteklerimiz devam etmektedir. Milli Eğitim’e bağlı 45 okula 520 adet basketbol, futbol ve voleybol topu yardımı yapılmıştır. 50 amatör spor kulübüne ise 500 bin TL değerinde spor malzemesi desteği verilmiştir. Öte yandan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen spor-sosyal ve kişisel gelişim kurslarında 2.500 kişinin kayıtları alınmıştır. Bu kapsamda; 17 spor branşı, 17 sosyal ve kişisel gelişim kursları olmak üzere toplam 34 farklı branşta faaliyetlere başlanılmıştır.”

SİNYALİZE YAYA GEÇİDİ DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPILDI
“Karşıyaka, Aydınlıkevler, Yeşiltepe, Fatih Hastanesi, Atapark, Bahçecik, Hacıkasım, Esentepe, 100. Yıl Okulu, Forum ve Meteoroloji kavşakları olmak üzere toplam 11 adet kavşak dinamik yapıya getirilerek, kavşaklardaki araç yoğunluk durumuna göre yeşil sürelerinin belirlenmesi sağlanarak dinamik çalışma yapısı ve esnekliği sağlanmıştır. Yine Tanjant Ülkü Okulu Altı ve Sahil Yolu Faroz bölgesindeki 2 adet yaya geçidi mevcut sabit planları iptal edilerek yaya geçitlerinin yaya butonlu çalışması sağlanmıştır. Böylece yaya güvenliğini bozmadan trafik sirkülasyonunun artırılması sağlanmıştır.”

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
“İtfaiyecilik Haftası kapsamında 18 ilçede 23 okul ziyaret edilmiş olup, 22 ilkokul, anaokulu ve kreş öğrencileri İtfaiye Dairesi Başkanlığımızı ziyaret etmiştir. Araklı Belediyesine 24 metre merdivenli itfaiye aracı hibe olarak verilmiştir.”

575 BİN HEKTAR ALAN İLAÇLANDI
“Sivrisinek uçkun mücadelesi kapsamında 2022 yılı yaz dönemi boyunca 12 araç ve 12 ilaçlama makinesi ile 2 bin 190 saat gece ilaçlaması yapılmış olup, 575 bin hektarlık alan ilaçlanmıştır. 2022 yılında vektörle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda 2021 yılının ilk 9 ayına göre ilaçlama talepleri azalmış olup, geçen yıla göre memnuniyet oranı %25 artmıştır.”

SAHİPSİZ CANLAR YALNIZ BIRAKILMADI
“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen etkinliğe dernekler, eğitim ve kamu kurumları katılım sağlamıştır. Ayrıca 7-10 Eylül tarihinde Balıkesir’de düzenlenen 2. Uluslararası ve 7. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi’nde vektör mücadelesinde belediyelerin rolü hakkında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı tarafından sunum yapıldı.”

ESTETİK DOKUNUŞLARDA BULUNULDU
“Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmama Hatip Ortaokulu, Yalıncak Plajı, Jandarma Binası ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasının çevre düzenleme işi yapılarak estetik görüntü sağlanmıştır.”

İHALESİ YAPILDI
Başkan Vekili Ataman, Büyükşehir Belediyesi tarafından son 1 ayda gerçekleştirilen yatırımları da şu şekilde sıraladı; “Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi 4 Ekim 2022 tarihinde ihale edilmiştir. Proje kapsamında; 7 adet fındık büfe, 7 adet satış birimi, 1 adet kafe, 2 adet şoför lokali, 1 adet su deposu, 1 adet belediye ihtiyaç birimi yapılacaktır.”

18 BİNANIN DIŞ CEPHE ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
“Avni Aker Millet Bahçesi Yanı Cephe Sağlıklaştırma İşi tamamlandı ve geçici kabul aşamasındadır. İş kapsamında; 18 binanın dış cephe çalışmaları tamamlanmıştır.”

ATATÜRK KÖŞKÜ RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
“Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon İşi yer teslimi yapılmıştır. İş kapsamında; doku kayıplarının onarılması, sonradan ilave edilen parçaların kaldırılması, bakım-onarım çalışmaları yapılacaktır.”

SÜRMENE PLAJI PROJESİ SÖZLEŞME AŞAMASINDA
“Sürmene İlçesi Orta Mahalle Kuzeyi Sahili Plaj Düzenleme İşi sözleşme aşamasındadır. İş kapsamında; büfe, bay-bayan soyunma ve duş kabinleri, oyun alanı, plaj voleybol alanı, oturma alanları-yürüyüş yolları, cankurtaran kulesi yapılacaktır.”

57 BİN 330 ABONEYE YENİ HATTAN SU VERİLDİ
“2019-2022 yılları arasında iş kapsamında bugüne kadar; 521 km içme suyu hattı, 23 km yağmur suyu hattı,  70 km kanalizasyon hattı, 15 adet yeni depo yapımı, 155 km fiber optik hattı, 16 km doğal gaz hattı yapımı tamamlandı.  7.965 adet binanın canlı bağlantısı yapılarak 57.330 aboneye yeni hattan su verilmeye başlanıldı. Rakamları okurken kolaymış gibi telaffuz ediliyor ama 521 kilometre içme suyu hattı tamamlanmış. Bunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.”

ORTAHİSAR VE İLÇELERE TOPLAM 17 BİN 480 TON ASFALT SERİLDİ
Ortahisar Büyük Altyapı Projesi kapsamında yapılan üstyapı çalışmalarında Ortahisar ilçesine bağlı Pelitli, İskenderpaşa, Pazarkapı, 1 Nolu Bostancı, Kalkınma, Üniversite, Yalıncak, Konaklar, Akoluk, Ayvalı mahallelerine toplam 11 bin 930 ton asfalt serildi. Öte yandan Çaykara ilçesinde 505 ton, Hayrat ilçesinde 1750 ton, Köprübaşı ilçesinde 510 ton ve Of ilçesinde 2785 ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

BİN 553 METREKÜP DUVAR İMALATI YAPILDI
Muhtelif Yerlerde Taş Duvar İnşaatı Yapım İşinin ihalesi yapılmış olup geçici kabul aşamasındadır. İş kapsamında; muhtelif yerlerde toplam 1.553 metreküp taş duvar imalatı yapılmıştır.

1.700 METRE TERFİ HATTI YAPIMI BAŞLADI
“Sürmene İlçesi Çarşı Mahallesi Terfi Hattı Yapım İşinde yer teslimi yapılarak çalışmalar başlamıştır. İş kapsamında; Araklı-Sürmene Grup İçme Suyu hatlarında oluşabilecek arızalar durumunda Sürmene’deki kuyulardan ilçe mahallelerine su verebilmek için 1.700 metre terfi hattı yapımı başlamıştır.”

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Vekili Ataman’ın meclis üyelerini bilgilendirmesinin ardından gündem dışı maddeler gündeme alınarak, ilgili komisyonlara havale edildi. Ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısı, 17 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil