Ana Sayfa Gündem, Spor 14 Ekim 2022

Avcı : Amacımız Avrupa’da Devam Edebilmek

UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco’yu 4-0 yenen Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avcı değerlendirmelerde bulunurken basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

Karşılaşmanın değerlendirmesini yapan Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Avrupa Ligi’nin en iyi takımlarından biri karşısında tarihi bir galibiyet aldığımız için son derece mutluyuz. Şimdi bütün arzum isteğim Trabzonspor’un Avrupa’da da aynı şekilde devam edebilmesi. Avrupa’da bu gruptan çıkmak öncelikli en önemli hedeflerimden bir tanesi” dedi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı maça ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Monaco grubun en iyi takımlarından bir tanesi ve Fransa liginde son 5 maçını üst üste kazanmış hızla yukarıya çıkmış, bir takım. Oyunun başında 25 dakika bu zorlukları bize gösterdiler. Hem geçişlerde hem hızda hem baskıda… Ama savunmamız çok doğru durduğu için ilk yarıda 25.dakikadan sonra devreye girdik. 25 dakikadan sonra biraz daha topa sahip olduk. Çünkü şöyle bir oyun olmaya başladı. Çok aksiyonlu bir oyun. Rakibin fizik kalitesi yüksek, hızlı oyuncuları var, o bizi yoracaktı. Biraz daha dengeye gelince bazen oyun bir boy bizi devrede içeri galip soktu, dengeli giden bir oyunda.
İkinci yarıda oyuna başlarken mecburiyetten oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldık. Hüseyin Türkmen uzun zamandır sakattı, Larsen’in 16. maçı ve sakatlanma riski çok yüksekti ilk defa ‘Çok yorgunum, ihtiyacın olursa sonra kullanabilirsin’ dedi. Larsen’i o yüzden kullanmadık Hüseyin’i kullandık. Hüseyin buna ilk yarıda çok doğru cevap verdi ama uzun zamandır maç oynamaması tekrar sakatlandı. Aşil tendonunda bir problem oldu. Değişikliği yaptıktan sonra ikinci yarıya çıkarken Vitor zaten orijinal stoperimiz, Marc bu özelliği de var, Eren’in de riskleri var ondan da haber geliyordu. Ama daha sıkı duran, geçiş yakalayabilecek bir durumu da planladık oyunun içinde.
Topa biraz sahip olduktan sonra Vitor’un attığı 2. gol ve arkasından frikikten attığımız gol 3-0. oyuna daha hakim olmaya başladık, topa daha sahip olmaya başladık, geçişler çok çıkacaktı bunların bazılarını sonuçlandırdık bazılarını sonuçlandıramadık.
Trezegeuet’in golü ile 4-0’ı yakaladıktan sonra hatta 3-0’da dahilken oyunculara çok basit, doğru savunma çünkü bir gol bile birebir averajlarda çok değerli. O golü de yemememiz gerekiyordu. Onun için oyunun bu bölümü için oyuncularıma genel olarak böyle bir galibiyet, tarihi bir galibiyet ve Avrupa Ligi’nin en iyi takımlarından birine karşı aldığımız için son derece çok mutluyum. Onları tebrik ediyorum.

Eren 20.maçına çıkıyor Milli takım dahil ve devamlı oynuyor. Sakatlanma riski yüksek bir kere teşekkür ederiz, Ömür giriyor her şeyiyle, Djaniniy sakatlıktan çıktı, doğru işler yapıyor. Marc aynı şekilde. Takım halinde maça çıkarken de söylemiştik. Birbirleri için oynarlarsa, Trabzonspor için oynarlarsa biz iyi bir takımız ve bunun karşılığını alıyoruz. Bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçten sağlıklı çıkıyoruz aslında. Onun için bunu da bir vurgu yapmak istedim. İkincisi, Trabzonspor taraftarı bu. Biz geçen sen çok güzel duygular yaşadık. Şampiyonluk yaşadık. Onların çok büyük katkısı var. Savunmayı nasıl bugün bizimle beraber yaptılar, hücumu nasıl bizimle beraber yaptılarsa bir sene boyunca çıtayı çok yüksek yere koydular ve bütün dünya onları izledi. Oradan aşağı düşemeyiz. Biz bu destek için ve bugün Perşembe akşamı burada oldukları ve bu desteği verdikleri için onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Rakibe başarılar diliyorum. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum. Ama yarından itibaren tekrar hızla toparlanma sürecine girmemiz lazım. Zamanımız çok dar. Yorgunluklarımızı biran evvel çok doğru planlı bir şekilde dinlenerek geçirmemiz gerekiyor. Çünkü Pazar günü de bir lig maçı var. Sonra biraz nefes alma gibi bir zamanımız olacak inşallah.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Teknik Direktör Abdullah Avcı,
Futbolun duyguların da içine girdiği bir oyun olduğunu söyledi. Avcı duygularını şu şekilde ifade etti: “Bir maçı kazanıyorsun o duygu seni duygu ve moral motivasyon olarak da camia olarak da taraftar olarak da başka bir yere taşıyor. Bu kırılma anı mı yoksa tekrar bir böyle harekete geçme hali mi? Her ikisinde de kullanabiliriz. Sarı ışıkta vitesi yükselttik gibi oldu. Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Çünkü hep şöyle ifade ettim; ön taraf değişti iki bek değişti, sağ stoper değişti. Üç tane tane net oyuncum devreye kadar sezonu kapattı. Bir geçiş dönemini çok sağlıklı geçiriyoruz aslında. Bunun inişleri-çıkışları olacak. Onun için kırılma anı mı harekete geçme anı mı istenildiği gibi değerlendirilebilir.

Maçtan önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilişkin de  Avcı şunları söyledi: “Ben duygu ve düşüncelerimi çok net bir şekilde ifade eden birisi olduğum için hem bilgilendirmek hem duygu ve düşüncelerimi anlatmak, hem hedeflerimi anlatmak istedim. Çok geçmişten bir şey anlatmak istemiyorum çünkü onunla yaşayamazsın. Bir söz vardır, “Geçmişiyle yaşayan geleceğini organize edemez” diye. Biz önümüzde daha iyi yatırımlar nasıl yapabiliriz, diye. Bu duygu eve düşüncelerimi ifade ettiğim bir durum. Bunun içinden insanlar ne aldılar, ne yaptılar, bunun geri dönüşlerini şu an itibariyle bilmiyorum, sadece maça odaklıydım. Onun geri dönüşlerine kadar, insanların toplumun ne söylediği bizim için çok önemli ve değerli. Biz de ona göre eksilerimizi ve artılarımızı görebiliyoruz. Duygu ve düşüncelerimi ifade ettim. Çünkü bu camiada 23 ay oldu bitti, 24.aya gidiyorum. Harika işler yapıyoruz karşılıklı. Çok güzel duygular yaşıyoruz. Ben çok mutluyum, bu yörenin insanı olarak. Büyük bir camianın teknik direktörü olmak ve başarılı olmak beni son derece mutlu ediyor camiada. O duygularımı ifade etmeye çalıştım. Bu iş performans işi. Bazen eleştiri olacak o olacak bu olacak, biz bunlardan cebimize ne koyacağız, ona bakacağız. Bu tarafından bakıyorum.”

Trabzonspor taraftarıyla ayrı olmadıklarının altını çizen Teknik Direktörümüz Avcı, “1,5-2 senedir bu kadar destek veren bir taraftarla gönül ayrılığı olmaz. Onlar daha iyisini istiyorlar. Biz bunun daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu oyunun ucu açık bir oyun. Bugün maç 0-0 giderken kendi kalelerine attılar, aynısı bizim başımıza da gelebilirdi oyun başka bir tarafa dönebilirdi. Onun için Trabzonspor’un bütününde neler yaptığına bakmalı. Taraftarla biz hiçbir zaman ayrı değiliz. Biz zaten barışıktık. Ben bunun tepkilerini sokaktan çok net alıyorum. Ben bunu öyle değerlendiriyorum. Burada nasıl konuşuyorsam, sokakta da aynısını konuşuyorum oyuncularla da aynısını konuşuyorum. Samimi. Burası nasılsa orası da aynı, hiçbir şey değişmiyor. Belki duygularım onlara yaşadığımız süreçteki inişleri çıkışları, performansları… Çünkü ben bu konularla ilgili ciddi destek de alıyorum, kendimi geliştirmek için destek alıyorum. Çünkü bu yaptığımız iş 24 saat dönen iş. 24 saat aklının fiziğinin oyuncunun iletişiminin dönüştüğü bir iş. Onun için destek de alıyorum, bunları onlarla paylaşıyorum. Belki o karşılıklı konuştuğumuz iletişimlerden belki onlar bir şey çıkarmışlardır onlara da o anlamda teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Karşılaşmada rotasyon yapmadığını söyleyen Teknik Direktörümüz Avcı, “Larsen ilk defa yorgun olduğunu söyledi. Ölçümleri yüzde 16 çıktı. Bu oyuncuyu oynatmak oyuncuya zarar vermek ve uzatmak demek. Bilimden faydalandık. Rotasyon değil bu. Ancak yapmak zorundaysak rotasyon yapalım yani. Trezeguet bir gün evvel antrenmana çıkmadı, sakatlığı vardı 30 dakika kullanabildik, bunlar rotasyon değil” diye konuştu.

Gruptan çıkmayı çok istediklerini söyleyen Teknik Direktör Avcı şunları söyledi:

“Bütün arzum isteğim Trabzonspor’un Avrupa’da da aynı şekilde devam edebilmesi. Nasıl bugün açıklamamda arzum istediğim geldiğimde şampiyonluk yaşamak, bu şehrin de buna ihtiyacı var, takımın da var, benim de var” dediğimde bunu gerçekleştirdik, şimdi Avrupa’da bu gruptan çıkmak öncelikli en önemli hedeflerimden bir tanesi. Evet şu anda yarış kafa kafaya. 9 puanlı Ferençvaros var, o da bize gelecek. Onu düşünmeyeceğim şimdi. O dosya kapalı şu anda yarın sabahleyin Beşiktaş dosyasını açacağız. O dosyayı yeniden açtıktan sonra bütün amacımız buradan çıkabilmek ve Avrupa’da devam edebilmek.”

Süper Lig’in 10.haftasında Pazar günü Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmaya ilişkin soruyu da cevaplandıran Teknik Direktör Abdullah Avcı şunları söyledi:
Beşiktaş ligin iyi takımlarından bir tanesi. Hep böyle fizik ötesi yüksek, fizik fizikle çarpışmayla anlatılır. Teknik her zaman her şeyi kırabilir. İyi bir takıma karşı oynayacağız. İlk defa oynamıyoruz. Son iki senedir kazanarak geldik oradan umarım tekrar kazanarak geliriz. Bir final de oynamıyoruz. Ligin 10.haftasında bir müsabaka oynuyoruz. Umarım fair-play ruhuna uygun, saygının olduğu güzel bir müsabaka olur ve bunun içinden istediğimizi alırız.

Karşılaşmanın skoruna yönelik bir soruyu cevaplandıran Teknik Direktör, “Skorları tahmin etmek çok zor” dedi. Avcı şunları söyledi:
“Trabzonspor’un olduğu yerde hep kazanmak vardır. Bugün çok kazanmayı istiyorduk. Bazen teknik-taktik bir yere kadar olur. Ama kazanmayı istemek, beraber oynamak, arkadaşı için oynamak, Trabzonspor forması için oynamak kazandırabiliyor. Belki onun enerjisiyle daha farklı bir galibiyet aldık. Bugün maçtan evvel “4-0 kazanacak mısın?” diye sorulsa öyle bir şeyi söylemek mümkün değil. Kazanmak güzel bir duygu, bizi başka yerlere taşıyor, umarım böyle devam eder.”

4 Türk takımının da galip gelmesinin Türk futbolu adına çok önemli olduğunu söyleyen Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Harika bir şey. Bütün takımları tebrik ediyorum. Avrupa’da bu piyasada olabilmek, bunun içinde olabilmek, yarışabilmek ülke futboluna katkı sağlayacak. Artı hem vizyonu açısından hem ilişkiler açısından hem iletişim açısından hem de oyuncuları, başka oyuncuları, oyunları ve bizim oyuncularımızı görme açısından da çok önemli iletişimler olacak. Onun için umarım Avrupa’da bu şekilde bütün takımlarımız devam eder. Hepsini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil